Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Російські кібер війська зазіхнули на об’єкт критичної інфраструктури

Війна з Росією (АТО) 5235 переглядів

Опубліковано - 11.07.2018 11:16 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Російські кібер війська зазіхнули на об’єкт критичної інфраструктури
Кібервійна. Російські кібер війська зазіхнули на об’єкт критичної інфраструктури
Співробітники СБ України блокували спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережеве обладнання товариства «Аульська хлоропереливна станція», яке є об’єктом критичної інфраструктури країни.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Фахівці спецслужби у сфері кібербезпеки встановили, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами та системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були умисно уражені комп’ютерним вірусом VPNFilter з території РФ.

Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії. Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яке забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України.

У тісній взаємодії з адміністрацією товариства вдалося упередити потенційну техногенну катастрофу. Для блокування ураження комп’ютерним вірусом інших складових інформаційно-телекомунікаційних систем об’єкту критичної інфраструктури, недопущення можливих катастрофічних наслідків, фахівцями СБУ у взаємодії із працівниками провайдера та «Аульської хлоропереливної станції» шкідливе програмне забезпечення VPNFilter було локалізоване та знешкоджене.

У травні поточного року фахівцями СБУ вже фіксувались прояви підготовки російських спецслужб до проведення кібератаки на об’єкти державного та приватного секторів з використанням саме комп’ютерного вірусу VPNFilter.

VPNFilter — багаторівневе модульне шкідливе програмне забезпечення з універсальними можливостями, які забезпечують проведення як кіберрозвідки, так і деструктивних кібероперацій.

Завдяки поетапному розгортанню роботи Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ гарантує сталий ефективний захист об’єктів критичної інфраструктури держави.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.