Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Отруєння Скрипалів організувала група з шести осіб на чолі з росіянкою

Світ навколо нас 5148 переглядів

Опубліковано - 18.07.2018 12:34 | Всі новини | Версія для друку

Отруєння Скрипалів організувала група з шести осіб на чолі з росіянкою
Отруєння Скрипалів організувала група з шести осіб на чолі з росіянкою
Отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському місті Солсбері організувала група з шести осіб, на чолі якої могла бути жінка з військової розвідки РФ.

Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланням на джерело в британській розвідці.

"Можна вважати, що жінка-офіцер могла бути частиною команди, відіграючи в ній ключову роль", - сказало джерело в розвідці.

Таке припущення виникло після свідчень брата потерпілого після недавнього інциденту з отруєнням в Еймсбері Метью Роулі, який заявив, що місяць тому 45-річний Чарлі Роулі та його партнерка 44-річна Дон Стерджес підібрали в парку флакон із парфумами, в якому була нервово-паралітична речовина, після чого розпорошили її на себе.

Після версії з флаконом для парфумів виникло припущення про те, що в групу з шести осіб, яка здійснили атаку на Сергія і Юлію Скрипалів у Солсбері 4 березня, входила жінка.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обоє перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини.

У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких отруїли в місті Солсбері у березні цього року.

Одна з жертв отруєння, Дон Стерджесс, померла в госпіталі, через кілька днів опритомнів Роулі.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в отруєнні Стерджесс і Роулі "Новічком" у Еймсбері.

Раніше в суботу, 14 липня, стало відомо, що експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідають наступного тижня Велику Британію, щоб підтвердити тип отруйної речовини, при взаємодії з яким в Еймсбері наприкінці червня постраждали двоє людей.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.