Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни стріляли по всій лінії зіткнення

Війна з Росією (АТО) 4166 переглядів

Опубліковано - 18.07.2018 17:45 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни стріляли по всій лінії зіткнення
Ситуація на фронті: росіяни стріляли по всій лінії зіткнення
17 липня російські окупаційні війська продовжували по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь із застосуванням, переважно, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Противник 21 раз відкривав вогонь по позиціях наших військ.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил на цьому напрямку не допущено.

На Попаснянському напрямку ворог вдався до зосередженого вогню в районі населених пунктів Золоте-4 та Катеринівка. Внаслідок ведення вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув. Також під ворожим вогнем з застосуванням стрілецької зброї та гранатометів опинилися захисники Оріхового.

На Світлодарському напрямку ворог обстріляв позиції Збройних Сил України в районі населеного пункту Новолуганське. Противник застосував станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

На Горлівському напрямку по захисникам Залізного відкривав вогонь снайпер. Об’єднані сили застосовували контрснайперські заходи та підвищували заходи безпеки. За десять хвилин роботу снайперської пари ворога було припинено.

На Донецькому напрямку ворог вів вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка та Піскі. Вогонь вівся переважно з великокаліберних кулеметів та гранатометів. В ході вогневого зіткнення в районі Авдіївки одного військовослужбовця Об’єднаних сил було поранено.

Підрозділи Об’єднаних сил вживали адекватних заходів щодо припинення вогню противника.

Не припиняється вогнева активність ворога на Маріупольському напрямку, де протягом минулої доби зафіксована найбільша кількість обстрілів. Так, вогневого впливу зазнали захисники Гнутового, Широкиного, Водяного, Талаківки та Піщевика. Російські найманці застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а в районі Водяного, в темну пору доби, ворог відкривав вогонь з озброєння БМП-1. Одного військовослужбовця Об’єднаних сил поблизу Широкиного було поранено.

Об’єднані сили не обмежуються лише фіксацією порушень мирних домовленостей з боку противника. Ведеться активна розвідка, вживаються та й надалі будуть вживатися адекватні заходи щодо захисту військовослужбовців Збройних Сил України. У розпорядженні командирів, які виконують бойові завдання, увесь наявний арсенал засобів, які у разі ведення вогню противником або його активних дій мають бути застосовані. Для командирів підрозділів немає жодних обмежень, якщо є загроза життю чи здоров’ю його підлеглих.

За даними розвідки, внаслідок порушення противником умов перемир’я, трьох окупантів було знищено і трьох поранено.

Відмічається, що противник дещо знизив активність ведення розвідки наших позицій. Упродовж минулої доби засобами ППО зафіксовано 1 випадок прольоту ворожого БПЛА, який ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Він здійснював політ уздовж лінії розмежування і здійснив захід на територію підконтрольну Уряду України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби, вогневі засоби приводились у бойову готовність «Повну». Внаслідок застосування радіоперешкод, за п’ять хвилин безпілотний літальний апарат залишив зону ураження.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 7 разів обстріляли позиції українських захисників біля Троїцького, Світлодарська, Луганського, Авдіївки, Водяного та Лебединського. При цьому, по захисниках Луганського, ворог тричі застосував 82-мм міномети. Командуванням Об’єднаних сил дане порушення було уважно вивчене. Зроблені відповідні висновки. А сам факт застосування противником зброї, забороненої Мінськими домовленостями, задокументовано та передано у відповідні міжнародні організації. Потреби у встановлені причетних до даного порушення осіб вже немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Противник продовжує порушувати режим припинення вогню найбільш активно на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Об’єднані сили дотримуються умов перемир’я, проводять заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках активізовані заходи з підготовки, в тому числі до активних дій.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення наркотичних засобів, боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема вчора поблизу селища Зайцеве військовослужбовці Державної прикордонної служби і працівники Національної поліції України зі Складу об’єднаних сил виявили та знищили майже 15 000 кущів конопель. Земельна ділянка на якій зростала наркотична речовина складала близько 3 гектарів. В подальшому правоохоронці встановлюватимуть особу власника ділянки для притягнення його до відповідальності.

За минулу добу правоохоронцями вилучено з незаконного обігу один корпус гранати Ф-1, одна граната РГД-5 із запалом УЗРГМ, 28 грам канабісу та 0,1 грам опію.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 23 тисяч осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 37 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 100 тисяч гривень.

Так вчора на КПВВ „Мар’їнка„ прикордонний наряд спільно з представниками ДФС зі складу Об’єднаних сил виявив в автомобілі медичні препарати, які з ознаками контрабанди намагався провести Громадянин України. Загальна сума оцінки товару становить понад 90 000 гривень. Цього дня, ввечері правоохоронці за затримали ще одного контрабандиста, який невдало намагався провести латунні вироби.

Минулої доби, від благодійних організацій, військовослужбовці Об’єднаних сил доставили гуманітарну допомогу місцевому населенню селищ Водяне та Уманське.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.