Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни знову застосували артилерію

Війна з Росією (АТО) 4288 переглядів

Опубліковано - 25.07.2018 18:22 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни знову застосували артилерію
Ситуація на фронті: росіяни знову застосували артилерію
В районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях уздовж всієї лінії зіткнення із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, артилерії калібром 122 мм, мінометів 120 і 82 калібру та протитанкових керованих ракет.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 24 липня, противник 33 рази обстріляв позиції наших військ, у тому числі 4 рази із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

На Півночі обстрілів зазнали позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Золоте, Луганське, Залізне, Південне, Новгородське. Окупанти вели вогонь упродовж доби і застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Захисники Кримського, крім цього, вдень опинилися під вогнем БМП противника, а з настанням темряви противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемету по житловим будинкам населеного пункту Південне, що на Горлівському напрямку.

На Горлівському напрямку неспокійно також було поблизу населеного пункту Новгородське, по захисникам якого ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

На Попаснянському напрямку ворог намагається протидіяти укріпленню наших позицій навколо населеного пункту Золоте-4, яке нещодавно було взято під повний контроль. Так, протягом минулої доби окупанти відкривали вогонь по наших позиціях в районі цього населеного пункту зі стрілецької зброї та гранатометів.

Підрозділи Об’єднаних сил у ряді випадків застосовували заходи впливу на противника з метою примушення його до припинення вогню. Втрат серед особового складу та техніки на Північному напрямку не допущено.

Упродовж вчорашнього дня зафіксовано 7 порушень встановленого перемир’я на Донецькому напрямку. Зокрема, захисників населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Опитне, Піскі ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Разом з тим по захисникам Новотроїцького ворог відкрив вогонь із артилерійських систем калібром 122 мм.

Об’єднані сили вживали адекватних заходів та посилювали заходи з розвідки та безпеки. Втрат серед особового складу та техніки на Донецькому напрямку не допущено.

На Маріупольскому напрямку знову було найгарячіше. Російські окупаційні війська 12 разів порушували режим припинення вогню. Вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Водяне, Павлопіль, Талаківка, Лебединське та Широкине. Російські окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Разом з тим, по захисникам Лебединського ворог вів вогонь з артилерії калібром 122 мм, мінометів 120 та 82 калібру.

Вогневого впливу з мінометів 120 калібру зазнали також підрозділи, що обороняють населений пункт Водяне, окрім цього по захисниках Водяного вкотре противник вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів. Кількість мін, снарядів та ракет, які були випущені по наших позиціях свідчить про повне ігнорування окупантами будь-яких мирних ініціатив. Для примушення до дотримання взятих зобов’язань, Об’єднані сили застосовували більш зрозумілі для ворога заходи. Життя кожного солдата та офіцера Об’єднаних сил має найвищу цінність. Командування об’єднаних сил й надалі буде вживати всіх доступних заходів для того щоб зберегти своїх бійців. Разом з тим всі факти застосування противником зброї, особливо забороненої Мінськими домовленостями, задокументовані та найближчим часом будуть передані до міжнародних організацій, в тому числі й до тих які здійснюють судову діяльність.

Протягом минулої доби в результаті обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав.

Противник збільшив активність ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 6 випадки прольоту ворожих БПЛА. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та перетинали її. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

За даними розвідки, які потребують уточнення, в наслідок порушення режиму припинення вогню, станом на ранок, один окупант дістав важкого поранення, решта втрат уточнюється.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою та зберігає ознаки часткового загострення на Маріупольському напрямку, де противник застосував артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 120 та 82 мм та протитанкові керовані ракети. Об’єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі, посилили заходи розвідки та безпеки.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об’єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.

Так у Маріуполі в рамках спецоперації «Мак» працівники поліції Донеччини зі складу Об’єднаних сил виявили та вилучили у місцевого мешканця майже 140 кущів конопель. Крім того, в будинку зловмисника було виявлено пакунки з цією ж наркотичною речовиною. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

У прифронтовому Торецьку у господарки однієї з квартир вилучено 2 гранати РГД-5 із запалами. Жінка повідомила правоохоронцям, що вибухові пристрої вона знайшла в лісосмузі приблизно півроку тому та принесла додому в якості «сувеніру». Вилучені предмети направлено на експертизу.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об’єднаних сил за минулу добу виявлено 4 факти незаконного обігу зброї та боєприпасів, та 10 фактів незаконного обігу наркотичних речовин.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 23,5 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 43 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.
Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили супровід і охорону бригаді Попаснянських залізничників, які проводили ремонтні роботи. Також українські військові, від волонтерів, доставили медикаменти, засоби особистої гігієни у підрозділи, які несуть службу на підступах до Авдіївки.

Таким чином підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.