Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: сьогодні трохи тихіше

Війна з Росією (АТО) 4026 переглядів

Опубліковано - 22.08.2018 21:07 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: сьогодні трохи тихіше
Ситуація на фронті: сьогодні трохи тихіше
В районі проведення операції Об’єднаних сил російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння бойових машин піхоти та мінометів.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Загалом за минулу добу, 21 серпня, противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил, у тому числі – чотири рази застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими угодами.

На Луганському напрямку вчора відмічено провокацію противника в районі населеного пункту Артема, що поблизу Щастя. Так, близько 8 години ранку 21 серпня окупанти відкрили вогонь, застосовуючи великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю з напрямку населеного пункту Обозне, що перебуває на тимчасово окупованій території. Враховуючи інтенсивність ведення вогню противником, Об’єднані сили вживали заходів щодо подавленя вогневих точок окупантів.

Залишається напруженою ситуація поблизу населеного пункту Кримське, де бойовики російських окупаційних військ не полишають спроб витіснити Об’єднані сили зі смуги забезпечення. Так вчора ворог вів вогонь по захисниках Кримського з автоматичних гранатометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин піхоти. З метою подавленя вогневих засобів противника та упередження його від активних дій підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, застосовували чергові вогневі засоби та розрахунки колективної зброї.

Окрім цього під вогнем окупантів опинилися позиції об’єднаних сил на підступах до Новотошківського. Противник намагався вести вогонь з автоматичного гранатомета. Згодом вжитими заходами такі намагання були остаточно припинені.

Втрат серед особового складу на Луганському напрямку не допущено.

На Попаснянському та Світлодарському напрямках протягом минулої доби зберігалась тиша. Підрозділи, що обороняються на цих напрямках, продовжують виконання бойових завданнь в режимі повної бойової готовності.

Відмічається часткове загострення ситуації на Горлівському напрямку, де окупанти вели прицільний вогонь з станкових протитанкових гранатометів по позиціях Збройних Сил України в районі Зайцевого, а по оборонцях Залізного застосували міномети калібру 120 міліметрів. Враховуючи небезпеку для життя та здоров’я військовослужбовців, командири підрозділів вживали дієвих заходів для придушення вогневих засобів противника. Втрат на цьому напрямку не допущено.

Протягом минулої доби на Донецькому напрямку загострювалася ситуація в районі Авдіївки. Так, упродовж доби противник відкривав прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районі Авдіївської промзони. Як особливість, відмічається ведення вогню противником з декількох напрямків із застосуванням гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів, а також мінометів. Інтенсивність та характер ведення вогню свідчить про заздалегідь сплановану збройну провокацію.

Об’єднані сили застосовували усі наявні вогневі засоби для нанесення ураження противнику з метою припинення ведення вогню по наших позиціях. В ході вогневого зіткнення двоє наших військовослужбовців отримали поранення.

Окрім цього, збройні провокації окупантів відмічені також в районі населених пунктів Піски та Новомихайлівка, що на Донецькому напрямку, де ворог відкривав вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Найгарячішою ділянкою протистояння російській агресії на Донбасі залишається Маріупольський напрямок. Тут окупанти відкривали вогонь з мінометів різних калібрів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під вогнем противника опинилися захисники Чермалика, Гнутового, Павлополя, Лебединського, Водяного та Широкиного.

Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, продовжують виконувати завдання в бойовому режимі. Для придушення вогню противника застосовувалися чергові вогневі засоби. Втрат Об’єднаних сил на цьому напрямку не допущено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Павлопіль, Лебединське та Водяне. Відмічено застосування гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат протягом поточної доби не допущено.

Таким чином ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Найбільш напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку, зберігається напруження на Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське. Набуває ознак до загострення ситуація на Горлівському напрямку та в районі Авдіївської промзони на Донецькому напрямку, де окупанти збільшили вогневу активність та застосування важкого озброєння.

Поступове зростання вогневої активності, зокрема із застосуванням забороненого озброєння, ймовірно, обумовлено намаганням противника спровокувати Об’єднанні сили на вогонь у відповідь з подальшим втягуванням у більш потужні вогневі контакти. Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі.

У всіх випадках відкриття вогню противником, Об’єднані сили вживали заходів, в тому числі активних та на упередження, для збереження життя та здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки, минулої доби двоє окупантів знищено та одного поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил перевірено 12124 транспортних засоби, 12226 осіб, з яких 8 осіб доставлені для перевірки на причетність до НЗФ.

Так, 21.08.2018 року о 6.30, під час несення служби, на західній околиці Маріуполя правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил було зупинено для перевірки легковий автомобіль Wolkswagen Passat. Під час перевірки автомобіля було виявлено громадянина 1983 року народження, що проживає у місті Макіївка Донецької області. Згідно з даними пошукової бази ситуаційного центру встановлено, що даний громадянин є причетним до незаконних збройних формувань.

Також протягом минулої доби з незаконного обігу вилучено гранати Ф-1.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 27 тисяч осіб та понад 3 тисяч транспортних засобів. 38 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування. Виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 130 641 грн.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Військовослужбовці Об’єднаних сил протягом минулої доби забезпечили безпечне проведення огляду та виконання ремонтних робіт на лінії зіткнення в ряді населених пунктів Луганської та Донецької областей, забезпечили безпечний проїзд працівників та роботу на Донецькій фільтрувальній станції, а також взяли участь у роботах із відновлення будинків мешканців міста Авдіївка.

Військовослужбовці Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням, надавати допомогу місцевому населенню Донбасу, оберігають мир та спокій на підконтрольних територіях, непорушно стоять на захисті українського народу від російської агресії.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.