Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Кримнаш». Окупанти знищують виноградники

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 4388 переглядів

Опубліковано - 11.10.2018 10:47 | Всі новини | Версія для друку

«Кримнаш». Окупанти знищують виноградники
«Кримнаш». Окупанти знищують виноградники
Після анексії Криму Росією площа виноградників Судакської долини скоротилася на 46%, повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

«Станом на 2012 рік площа виноградників Судакської долини становила 743,9 гектарів. Після анесії Кримського півострова площа виноградників різко скоротилася і становить 397,8 гектарів», – йдеться в повідомленні.

До таких висновків у міністерстві прийшли за результатами спеціальної обробки даних із відкритих джерел та космічних знімків.

За повідомленям, площі виноградників скоротилися через те, що заросли деревами і кущами, були закинуті викорчувані та зменшені.

«Одними з основних чинників погіршення ситуації є незаконні дії окупаційної влади на території автономної республіки Крим, зокрема це: незаконне відчуження земель, будівництво об’єктів інфраструктури і прокладання доріг на території виноградників, низький контроль окупаційної влади за землевпорядкуванням», – йдеться в повідомленні.

Крім того, МінТОТ повідомляє про загальне скорочення площі плодоносних виноградників у Криму. Станом на 1 січня 2013 року вона становила 20,5 тисяч гектарів, а 2017 року – 14,1 тисяч гектарів, тобто на 30% менше.

В серпні виноробне підприємство «Масандра» у Криму повідомило, що планує за сезоні 2018 року зібрати близько 15 тисяч тонн винограду, що на дві тонни менше, ніж минулоріч.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.