Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Посольство України в США закликало Amazon зняти з продажу товари з символікою “ДНР”

Влада 4900 переглядів

Опубліковано - 21.11.2018 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Посольство України в США закликало Amazon зняти з продажу товари з символікою “ДНР”
Посольство України в США закликало Amazon зняти з продажу товари з символікою “ДНР”
Українське посольство в США звернулося до засновника Amazon Джефа Безоса “з наполегливим закликом” припинити продаж товарів з символікою так званої “ДНР”.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному на сторінці дипустанови в Facebook.

"Для десятків мільйонів українців по всьому світу так звана Донецька народна республіка - це дещо більше, ніж просто незаконне або невизнане утворення. Понад 11 тисяч людей загинули у цій війні", - сказано в зверненні.

"Вважаємо, що продаж товарів із символікою так званої "ДНР" - терористичної організації, проти агресивної поведінки якої виступає міжнародна спільнота і США зокрема, - не несе в собі жодних закликів до миру і поваги до людського життя, а натомість підтримує пропаганду Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України", - наголосили у посольстві.

Українські дипломати додали, що аналогічну вимогу направили й до керівництва ще одного гіганта онлайн-торгівлі, компанії eBay.

В посольстві запевнили, що вже привернули до ситуації увагу органів американської влади, зокрема Державного департаменту, Міністерства торгівлі і Міністерства фінансів.

Кілька днів тому на продажу на Amazon товарів з символікою "ДНР" звернула увагу виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Вона закликала інтернет-користувачів влаштувати флешмоб і масово відправляти Джефу Безосу повідомлення з закликом припинити продажі.

Не тільки "ДНР"

Товари з символікою так званої "ДНР" - не єдині, які викликають критику на адресу керівництва Amazon.

Кілька днів тому 27 депутатів Європарламенту звернулися до компанії з вимогою прибрати з продажу товари з символікою СРСР.

В колективному зверненні парламентарі кажуть, що однаково засуджують як радянський, так і нацистський режими. За їхніми словами, обидва систематично порушували права людини, обмежували свободу і демократію.

"Кількість жертв радянського режиму перевищує 60 мільйонів людей, понад 10 мільйонів були вислані до Сибіру. Криваві дії СРСР відчули на собі майже всі окуповані держави, а наслідки цих трагічних дій відчуваються досі. Ми не можемо допустити вшанування того, що символізує окупацію, страждання і масові вбивства", - сказано в зверненні.

У самій Amazon ситуацію поки що не коментували.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.