Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Простотуристы”. Організатор перевороту в Чорногорії є розвідником РФ

Світ навколо нас 4181 перегляд

Опубліковано - 23.11.2018 13:42 | Всі новини | Версія для друку

“Простотуристы”. Організатор перевороту в Чорногорії є розвідником РФ
“Простотуристы”. Організатор перевороту в Чорногорії є розвідником РФ
Росіянин Владімір Попов, оголошений в міжнародний розшук після провалу спроби держперевороту в Чорногорії, виявився співробітником ГРУ Владіміром Мойсєєвим, повідомили Bellingcat і The Insider.

Справжнє ім’я громадянина Росії Владіміра Попова, обвинуваченого владою Чорногорії в спробі організації перевороту в цій країні, - Владімір Мойсєєв. Він співробітник російської військової розвідки ГРУ, повідомили в четвер, 22 листопада, групи викривачів-розслідників Bellingcat і The Insider.

З матеріалів журналістського розслідування випливає, що 38-річний Мойсєєв між 2006 і 2009 роком, після закінчення Тюменського вищого військово-інженерного командного училища, проходив вишкіл у військовій частині 48427 в Москві, яку пов’язують зі спецназом Головного управління генштабу ЗС Росії (колишнього ГРУ). Свою другу ідентичність - Владіміра Попова - він отримав 2009 року і регулярно користується нею під час подорожей Європою в якості "фотожурналіста" або як "агент з морського страхування". Переважно його маршрути пролягали Балканами, Кавказом та Туреччиною.

Мойсєєв-Попов вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронних органів різних країн. Приміром, 2014 року в Молдові, яка тоді саме готувалася підписати Договір про асоціацію з Євросоюзом. "За даними місцевих спецслужб, співробітники ГРУ планували організувати заворушення в Молдові за українським сценарієм, спираючись на місцеві воєнізовані формування, які пройшли вишкіл у Ростові", - повідомляється в матеріалах розслідування.

У жовтні 2016 року Мойсєєв з документами на ім’я Попова вирушив до Сербії, де, за даними спецслужб, тривала підготовка перевороту в Чорногорії. Саме тоді контррозвідникам, повідомляє The Insider, вдалося зафіксувати і сфотографувати момент зустрічі "Попова" з його колегою з ГРУ Едуардом Широковим, пізніше ідентифікованим як Едуард Шишмаков.

Спроба перевороту в Чорногорії

Кримінальну справу про підготовку держперевороту в Чорногорії було порушено восени 2016 року. Згідно з версією слідства, щоб не допустити вступу країни в НАТО, заколотники планували 17 жовтня 2016 року, в день виборів до парламенту країни, захопити будівлю законодавчого органу, заарештувати або вбити прем’єр-міністра країни Міло Джукановича і привести до влади проросійську партію "Демократичний фронт". Після провалу перевороту в Чорногорії заарештували 20 осіб, у яких виявили різноманітні види стрілецької зброї. 24 жовтня в Сербії заарештували трьох громадян Росії. У них, за даними сербської поліції, виявили ​​фальшиву форму чорногорських поліцейських, 122 тисячі євро готівкою і обладнання для шифрованого зв’язку. Після візиту в Белград глави Радбезу Росії Ніколая Патрушева Сербія видала заарештованих росіян Москві.

"Едуард Широков" і "Владімір Попов" були оголошені Чорногорією в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.