Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Керченська криза: Меркель закликає до стриманості і діалогу

Політика 4355 переглядів

Опубліковано - 27.11.2018 13:26 | Всі новини | Версія для друку

Керченська криза: Меркель закликає до стриманості і діалогу
Керченська криза: Меркель закликає до стриманості і діалогу
Канцлерка ФРН Анґела Меркель та інші політики Німеччини закликають Україну та РФ до стриманості і діалогу у вирішенні Керченської кризи.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) закликала до стриманості та діалогу між Україною та Росією у питанні захоплення українських кораблів російською стороною у Керченській протоці, котре ще більше загострило стосунки Києва і Москви, інформує dpa.

Пізно увечері понеділка, 26 листопада, Меркель провела телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком, після чого - з президентом Росії Владіміром Путіним. Під час спілкування з лідером РФ Анґела Меркель "наголосила на необхідності деескалації і діалогу", повідомив речник канцлерки Німеччини Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

У свою чергу, міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) у вівторок, 27 листопада, під час конференції з питань безпеки у Берліні запропонував спільну роботу Німеччини, Франції, України та РФ для розв’язання ситуації, що склалася після недільного інциденту у Керченській протоці, інформує агенція AP.

За словами Мааса, Берлін "закликав РФ та Україну проявити найвищу можливу стриманість і запропонував працювати над вирішенням у нормандському форматі". Очільник зовнішньополітичного відомства ФРН додав: "Ми маємо робити все для деескалації, щоб упередити перетворення цієї кризи на ще серйознішу кризу для безпеки у Європі".

Міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) під час виступу на безпековій конференції у Берліні зазначила, що обидві сторони, РФ і Україна, мають показати свій внесок у деескалацію ситуації, інформує агенція Reuters. Міністерка також закликала РФ звільніти захоплені українські кораблі і моряків.

Нагадаємо, що 25 листопада рейдовий буксир "Яни Капу" та катери "Бердянськ" і "Нікополь" Військово-морських сил України були захоплені російськими спецпризначенцями в районі Керченської протоки. Після інциденту в Керченській протоці Збройні сили України були приведені в стан повної боєготовності.

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 26 листопада більшістю голосів підтримала указ президента Петра Порошенка про запровадження воєнного стану. Воєнний стан запроваджується не в усій Україні, а в десяти областях, які розташовані уздовж російського кордону, придністровської ділянки українсько-молдовського кордону та уздовж узбережжя Чорного й Азовського морів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.