Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Провокація? У Тбілісі зі зброєю затримали шістьох громадян України

Світ навколо нас 4188 переглядів

Опубліковано - 3.12.2018 16:15 | Всі новини | Версія для друку

Мітинг прихильників Грігола Вашадзе
Мітинг прихильників Грігола Вашадзе
У Грузії в ході поліцейської спецоперації затримано зі зброєю шістьох громадян України та одного громадянина Грузії.

Поліція перевіряє, чи намагалися вони втрутитися у політичні процеси в країні, повідомила прес-служба МВС Грузії.

"Міністерство внутрішніх справ і Служба держбезпеки визначають, чи залучені затримані громадяни України і Грузії в поточні політичні процеси в країні", - зазначають в МВС Грузії.

Спецоперація пройшла в готелях "Гуріас" та "Альянс" в Тбілісі. В затриманих, які прибули до Грузії 27 листопада, за словами поліції, вилучили зброю - пістолети "Макаров" та "Беретта", автоматичну ручну вогнепальну зброю, боєприпаси.

Порушили кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу Грузії про незаконне зберігання зброї.

В МЗС України підтвердили BBC News Україна затримання шістьох українців.

"Департамент поліції Тбілісі підтвердив затримання шістьох громадян України. Затриманим українцям призначено адвокатів. Консул проводить зустрічі з представниками МВС Грузії з цього питання", - повідомив заступник директора Департаменту консульської служби Василь Кирилич.

До чого тут Семен Семенченко?

Радник президента України Юрій Бірюков повідомив у Facebook, що із затриманими може бути пов’язаний депутат Верховної Ради від "Самопомочі" Семен Семенченко.

"У мене є ... різного роду контакти, вони підтвердили інформацію про те, що Семенченко в Тбілісі, що Семенченко втравив нас у дипломатичний скандал, що Семенченко підставив "своїх" людей і в останній момент втік", - зазначив радник президента.

Сам же Семен Семенченко назвав ці повідомлення фейком. Він написав у Facebook, що перебуває у Тбілісі і допомагає затриманим українцям, зокрема, зустрічався з їхніми адвокатами.

Він назвав затримання українців "провокацією" і заперечив, що під час поліцейської операції в Тбілісі його також затримали.

"Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував - фейк", - зазначив він.

Що відбувається в Грузії?

Вчора в Грузії пройшли акції протесту грузинської опозиції, яка не визнає результатів президентських виборів, що відбулися минулого тижня. На них кандидат від опозиції Грігол Вашадзе програв колишній очільниці МЗС Саломе Зурабішвілі, яку підтримувала правляча партія "Грузинська мрія" бізнесмена Бідзіни Іванішвілі.

Численний мітинг опозиції проходив у неділю на проспекті Руставелі в Тбілісі. У своїх виступах лідери опозиції наголошували, що не визнають підсумки виборів, заявляли про порушення і фальсифікації, а також випадки підкупу виборців. Вони пропонували створити робочу групу, яка займеться виявленням подібних порушень і разом з представниками опозиції спробує знайти вихід з політичної кризи.

Як повідомляє кореспондент Російської служби Бі-бі-сі Ніна Ахметелі, Грігол Вашадзе, звертаючись до присутніх, заявив, що об’єднана опозиція готує судовий позов з вимогою анулювати результати виборів.

Опозиція заявила, що влада має виконати її вимоги до 16 грудня.

До акцій протесту з вимогою призначити позачергові парламентські вибори закликав і колишній президент країни Михеіл Саакашвілі, який підтримує Вашадзе, що був міністром закордонних справ за його правління. Саакашвілі звернувся до демонстрантів по відеозв’язку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.