Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Викрадений чекістами Гриб у буцегарні практично втратив зір

Імперія «Совок» 3577 переглядів

Опубліковано - 22.12.2018 14:01 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Викрадений чекістами Гриб у буцегарні практично втратив зір
Політв’язні Кремля. Викрадений чекістами Гриб у буцегарні практично втратив зір
Стан політв’язня Павла Гриба погіршується, він практично втратив зір, в нього погіршилася пам’ять.

Про це в інтерв’ю "Главкому" повідомила адвокат Гриба Маріна Дубровіна.

"Я не медик, щоб ставити діагноз, але навіть за зовнішніми ознаками видно, що стан Павла погіршується. Якщо порівняти з тим, що було у грудні минулого (2017- ред.) року, коли я почала захищати його у суді, і тим, що є зараз, не обов’язково бути лікарем, щоб зрозуміти: здоров’я хлопця здає", - зазначила вона.

За словами Дубровіної, зір Гриба значно погіршився, він практично осліп.

"Він часто просто нездатний прочитати документи, які я йому передаю, навіть обличчя людей йому важко розгледіти. Павлу складно брати участь у судових засіданнях, оскільки він навіть свідків бачить погано", - додала адвокат.

Дубровіна зазначила, що Гриб "почав погано орієнтуватися: навіть дуже прості речі мені треба йому пояснювати по кілька разів".

"Не знаю, що на це впливає, можливо, всьому виною сильне нервове напруження. Погіршилась пам’ять, він погано запам’ятовує", - зауважила вона.

Дубровіна також заявила, що Гриба не оглядають медики.

"З моменту ув’язнення у 2017 році він перебував у СІЗО, де лікарі писали стандартні висновки, дуже прості за змістом: "почувається добре, скарг немає, діагноз такий-то, може утримуватися під вартою". Останнє медичне обстеження йому проводили 28 квітня 2018 р., після цього були зроблені аналізи, які оплатили батьки Павла і результати яких отримали у грудні. На основі результатів цих аналізів лікар Василь Притула і зробив заключення", - додала адвокат.

Як повідомлялося раніше, батько Павла Ігор Гриб повідомляв, що стан здоров’я політв’язня Гриба погіршується, про що свідчать результати обстеження.

Зокрема, у Гриба прогресує портальна гіпертензія, спленомегалія і гіперспленізм (збільшення розміру селезінки), з’явився цироз печінки і знизилась згортальна функція крові. Також у Павла можливе загострення виразкового процесу дванадцятипалої кишки.

12 грудня Північнокавказький окружний військовий суд (РФ) відклав розгляд справи політв’язня Гриба через різке погіршення його здоров’я.

Павла Гриба викрали росіяни 24 серпня 2017 р. на території Білорусі. За версією звинувачення, Гриб під тиском Стефана Капіноса схиляв російську школярку Тетяну Єршову з Сочі виготовити та підірвати вибухівку.
ГПУ склала повідомлення про підозру російському слідчому, який фізичним та психологічним тиском примусив українця звести на себе наклеп. У грудні 2018 року Інтерпол за запитом РФ оголосив у розшук 20-річного громадянина України Стефана Капіноса, який є фігурантом справи Гриба.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.