Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інформаційна війна. За рік, що минає, СБУ заблокувала 300 інтернет-видань агресора

Війна з Росією (АТО) 3355 переглядів

Опубліковано - 22.12.2018 21:21 | Всі новини | Версія для друку

Інформаційна війна. За рік, що минає, СБУ заблокувала 300 інтернет-видань агресора
Інформаційна війна. За рік, що минає, СБУ заблокувала 300 інтернет-видань агресора
Протягом 2018 року Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) СБ України реалізовано комплекс заходів, які спрямовані на протидію гібридній агресії РФ в інформаційній сфері.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Слідчими підрозділами СБУ здійснюються досудові розслідування у межах 83 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів спільнот антиукраїнського спрямування, які свідомо поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади, масових заворушень та інших протиправних дій. У поточному році у межах цих кримінальних справ 23 особам було повідомлено про підозру та винесено 15 обвинувальних вироків суду.

Протягом 2018 року особливу увагу також приділено профілактиці правопорушень в інформаційній сфері. Зокрема, вжито заходи превентивного впливу щодо 220 адміністраторів Інтернет-спільнот, які поширювали в мережі матеріали деструктивного змісту на аудиторію понад 10 мільйонів Інтернет-користувачів. Таким чином Служба не допустила скоєння злочинів, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, а саме ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ також заблоковано доступ до понад 300 Інтернет-ресурсів, які використовувались РФ у ході ведення гібридної війни проти України, а також міжнародними злочинними угрупуваннями для поширення деструктивного інформаційного контенту.

Спільно з органами освіти та за підтримки громадських організацій СБУ започаткувала проект «Безпечний Інтернет та медіаграмотність», для формування в учнів та молоді навичок інформаційної безпеки під час користування соціально орієнтованими ресурсами мережі Інтернет.

У 2018 році за підготовленими ДКІБ методичними матеріалами проведено правороз’яснювальну роботу серед співробітників органів державної влади та управління, орієнтовану на дотримання ІТ-безпеки, а також попередження загроз функціонуванню державних Інтернет-ресурсів.

Служба безпеки України закликає Інтернет-користувачів критично оцінювати поширюваний у соціальних мережах інформаційний контент та пам’ятати про те, що в умовах гібридної агресії Російської Федерації проти України ключовими методами російських спецслужб є тенденційне поширення матеріалів та дезінформація для маніпулятивного впливу на суспільну свідомість українських громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.