Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: суттєвих змін не сталося

Війна з Росією (АТО) 3526 переглядів

Опубліковано - 28.12.2018 21:02 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: суттєвих змін не сталося
Ситуація на фронті: суттєвих змін не сталося
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо збільшилась. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 27 грудня, противник 8 разів обстріляв позиції наших військ.

В ході обстрілів, російські окупаційні війська тричі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з загальною витратою 5 мін.

На Луганському напрямку вчора противник здійснив обстріл з міномету калібру 82 мм поблизу селища Кримське з напрямку населеного пункту Сентянівка, яке знаходиться на ТОТ України.

На Попаснянському напрямку окупанти зі стрілецької зброї здійснили обстріл позицій українських військ поблизу селища Новозванівка з боку тимчасово окупованого населеного пункту Калинове.

На Донецькому напрямку відмічено активізацію противника в районі населеного пункту Піски де позиції українських військових були обстріляні з міномету калібру 82 мм, а поблизу селища Березове та міста Авдіївка окупанти відкрили вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю з напрямку населених пунктів Веселе, Докучаєвськ, Мінеральне, що перебувають під тимчасовим контролем окупантів.

Враховуючи інтенсивність ведення вогню противником, Об’єднані сили вжили адекватних заходів щодо подавлення вогневих точок окупантів.

На Маріупольському напрямку збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позиції українських військових застосовуючи міномети калібру 120 мм поблизу населеного пункту Гнутове з боку тимчасово окупованих селищ Пікузи. Також противник здійснив обстріли позицій українських військових з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу селища Пищевик та Водяне. Окрім вищезазначеної зброї в районі селища Водяне було зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби один український військовий отримав поранення.

Протягом поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню.

При цьому зафіксовано 2 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Зокрема, ворог здійснив обстріли позицій Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм в районі населених пунктів Новотошківське на Луганському та Гнутове на Маріупольському напрямках.

Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селища Болотене на Луганському напрямку а також в районі населених пунктів Славне, Тарамчук, Піски на Донецькому напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.

Протягом поточної доби поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, за минулу одного окупанта знищено та двох поранено. Також одного бойовика взято в полон.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 32 адміністративні правопорушення та затримано 7 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 1 грабіж;
- 10 крадіжок;
- 2 факти незаконного обігу наркотичних засобів;

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: близько 20 грам наркотичних речовин.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 625 адміністративних правопорушень. Також, виявлено 381 адміністративне правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало понад сорок три тисячі осіб та 5409 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 31 особі. Окрім того, в КПВВ, виконано 90 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 74 тисячі гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 27 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

СлаваУкраїні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.