Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: вогнева активність росіян зменшилася

Війна з Росією (АТО) 3398 переглядів

Опубліковано - 16.01.2019 20:16 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: вогнева активність росіян зменшилася
Ситуація на фронті: вогнева активність росіян зменшилася
Російські окупанти п’ять разів зухвало обстріляли позиції наших військ.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

В смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" обстріли велися:

двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї по позиціях українських військових в районі населеного пункту СЛАВНЕ,з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища СИГНАЛЬНЕ;

з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї в район населеного пункту ГНУТОВЕ, з окупованого найманцями селища ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ.

В смузі дій оперативно-тактичного угрупування Північ"противник обстрілював з гранатометів наші позиції поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДІВКА, з окупованого найманцями селища КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ.

Внаслідок підступних ворожих обстрілів протягом минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

У відповідь на обстріли наших позицій, українські захисники застосовували чергові вогневі засоби.

Рівень алкоголізму серед прибічників Кремля безупинно зростає. Через вживання алкогольних напоїв під час занять з інженерної підготовки злочинці здійснили підрив власної міни, внаслідок чого чотири окупанти загинули та троє отримали важкі поранення.

При цьому інформація про випадки небойових втрат особового складу цілеспрямовано та навмисно замовчується. Так звані командири неспроможні забезпечити гідне людське поводження.

Протягом минулої доби злочинці поновили даремні спроби ведення повітряної розвідки наших позицій. Засобами Об’єднаних сил виявлено та подавлені випадкизастосування противником безпілотних літальних апаратів.

Не дивлячись на те – противник систематично здійснює обстріли наших позицій, при цьому нехтуючи Мінськими домовленостями. Об’єднані сили продовжують стійко виконувати завдання зі стримування російської агресії.
У разі загрози життю та здоров’ю військовослужбовців або цивільних осіб, Об’єднані сили залишають за собою право надати невідверту відповідь військовим злочинцям.

Обстановка на лінії зіткнення знаходитьсяпід надійним контролем Об’єднаних сил.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник чотири рази обстріляв позиції наших військ.
В смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог відкривав вогонь з ПТРК в районі селища Троїцьке та з автоматичних гранатометів поблизу селища Південне та в смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" по позиціях українських військових з гранатометів, стрілецької зброї поблизу селища Чермалик та з мінометів калібру 82 мм. поблизу населеного пункту Новоселівка Друга.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ п’ять військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення різного ступеню важкості та п’ять бойові травмування (акубаротравми).

Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.

Втрати противника уточнюються.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Згідно рішення Командувача об’єднаних сил здійснюються посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-перепускного режиму, забезпечення громадської безпеки в населених пунктах та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом 15 січня представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил кваліфіковано19 адміністративних правопорушеньу результаті чого затриманочотири громадянина, якіпідозрюються у співпраці зі злочинною окупаційною владою та у скоєні військових злочинів.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
вбивство – 1;
тяжке тілесне ушкодження – 1;
заволодіння автотранспортом – 1;
крадіжок – 7;
факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами –3;
факти незаконний обіг наркотичних засобів–18.

Із незаконного обігу, вилучено:
615 набоїв калібру 7,62 мм;
одну гранату РГД-5;
один гранатометний постріл РПГ-22;
один кілограм вибухівки;
шість гранат Ф-1;
майже трикілограми наркотичної сировини.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку протягом доби прослідувало понад37тисяч осіб та 4200 транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 16 особам. Особовим складом КПВВ виконано 61 доручення уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на суму понад 85 тисяч гривень.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається контрольованою.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати обстановку та виконувати завдання в районі проведення операції,дотримуючись умов повного припинення вогню.

Україна та її громадяни під надійним захистом Об’єднаних сил!

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.