Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни поступово активізуються

Війна з Росією (АТО) 3592 перегляди

Опубліковано - 18.01.2019 23:08 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни поступово активізуються
Ситуація на фронті: росіяни поступово активізуються
Протягом минулої доби обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишилась напруженою.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 13 разів зухвало обстріляли позиції наших військ. В одному з обстрілів противник застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

В смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" обстріли по позиціях наших захисників велися:
п’ять разів з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту ПІСКИ, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища ВЕСЕЛЕ та з Вольво-центу;

двічі зістрілецької зброїв в районі населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ, з окупованої шахти Абакумова;

з гранатометів та стрілецької зброї поблизу селище ВОДЯНЕ, з окупованого російськими злочинцями селища УЖІВКА;

з гранатометів поблизу селища СЛАВНЕ, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища ОЛЕНІВКА;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту КРАСНОГОРІВКА, з окупованого селища ТРУДІВСЬКИЙ;

з гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу селища ОПИТНЕ, з окупованого російськими злочинцями селища СПАРТАК.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ"противник обстріляв наші позиції:

з протитанкового ракетного комплексу, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброїпоблизу населеного пункту ПІВДЕННЕ, з окупованої найманцями шахти Гагаріна;

з мінометів калібру 82 мм. та стрілецької зброї поблизу селища КРИМСЬКЕ, з тимчасово непідконтрольного ЗС України населеного пункту СЕНТЯНІВКА.

Внаслідок підступних ворожих обстрілів протягом минулої доби однин військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

У відповідь на обстріли наших позицій, українські захисники застосовували чергові вогневі засоби.За даними розвідки,трьох окупантів було знищено.

Спроби ведення повітряної розвідки наших позицій були даремними. Засобами Об’єднаних сил подавлені шість випадків застосування противником безпілотних літальних апаратів.

Не зважаючи на систематичні обстріли противником наших позицій, Об’єднані сили продовжують мужньо виконувати завдання зі стримування російської агресії, даючи адекватну відповідь,не залишаючи безкарними жодні ворожі дії.

У разі загрози життю та здоров’ю військовослужбовців або цивільних осіб, Об’єднані сили залишають за собою право надати невідворотну відповідь військовим злочинцям.

Обстановка на лінії зіткнення знаходиться під надійним контролем Об’єднаних сил.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, обліковано два випадки порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ.

Двічі опорні пункти наших захисників були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, а також зафіксовано роботу ворожого снайпера поблизу селища Гнутове в смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід".

Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Згідно рішення Командувача об’єднаних сил здійснюються фільтраційні заходи, заходи контрольно-перепускного режиму, забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом 17 січня представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил кваліфіковано 21 адміністративне правопорушенняу результаті чого затриманошість громадян, якіпідозрюються у співпраці зі злочинною окупаційною владою.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- крадіжок – 16;
- незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами –7;
- незаконнийобіг наркотичних засобів–7.

Із протизаконного обігу, вилучено:
108набоїв калібру 5,45 мм;
два обрізи рушниці калібру 16 мм.;
одна граната Ф-1;
дві гранати РГД-5;
понад100грам наркотичної сировини.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку протягом доби прослідувало понад 40тисяч осіб та 4440транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 31 особі. Особовим складом КПВВ виконано 58 доручень уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на суму понад 42тисячі гривень.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції контрольована.
Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням, дотримуючись умов повного припинення вогню та надавати місцевому населенню допомогу.

Громадянське суспільство на Сході України під надійним захистом Об’єднаних сил.

СлаваУкраїні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.