Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС ввів персональні санкції проти російських розвідників

Світ навколо нас 3425 переглядів

Опубліковано - 21.01.2019 17:56 | Всі новини | Версія для друку

ЄС ввів персональні санкції проти російських розвідників
ЄС ввів персональні санкції проти російських розвідників
ЄС затвердив санкції проти чотирьох росіян, підозрюваних у причетності до отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері. Це перші санкції ЄС за застосування хімічної зброї.

Євросоюз вперше запровадив санкції за застосування хімічної зброї. Під них потрапили дев’ять осіб і одна організація, серед них російські розвідники, які причетні до отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у британському Солсбері. Відповідне рішення ухвалили міністри закордонних справ ЄС на своєму засіданні у Брюсселі в понеділок, 21 січня.

А саме, санкції запроваджено щодо начальника Головного управління генштабу РФ, яке займається розвідкою (раніше ГРУ), Ігоря Костюкова та його першого заступника Владіміра Алєксєєва. Крім того, обмеження стосуються Анатолія Чєпіги та Алєксандра Мішкіна, співробітників ГРУ, яких у Великобританії звинуватили у скоєнні замаху на Скрипаля. У Солсбері вони були під іменами Руслана Боширова та Алєксандра Петрова.

Також санкції запроваджено щодо п’ятьох громадян Сирії та однієї сирійської організації, яких вважають причетними до розвитку та виробництва хімічної зброї.

Обмежувальні заходи передбачають заборону на в’їзд до ЄС і замороження активів, якщо такі є на території об’єднання.

Як повідомлялося, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли ще у березні 2018 року, проте у ЄС не було режиму, за яким Брюссель міг би запровадити санкції проти відповідальних за цей напад. У жовтні Рада ЄС ухвалила режим санкцій за застосування хімічної зброї, і лише тепер запровадили перші обмежувальні заходи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.