Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН

Світ навколо нас 3535 переглядів

Опубліковано - 29.01.2019 10:18 | Всі новини | Версія для друку

Війна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН
Війна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН
Про це Яцек Чапутович заявив після зустрічі з представниками Бельгії й Німеччини, які з 1 січня стали непостійними членами Ради безпеки ООН.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив сподівання, що «українське питання» залишатиметься у центрі уваги Ради безпеки ООН протягом 2019-го. Про це він заявив 28 січня у Брюсселі після зустрічі з представниками Бельгії й Німеччини, які з 1 січня цього року стали непостійними членами Ради безпеки ООН.

Як повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода, голова польського зовнішньополітичного відомства, зокрема, звертає увагу на зусилля його країни у травні минулого року «домогтися ініціатив, що допомогли б у розв’язанні цього конфлікту». Насамперед, йдеться про розміщення миротворців на Донбасі та призначення спеціального посланця генерального секретаря ООН із питань України.

«Ми обговорювали це протягом минулого року. Я сподіваюся, що ситуація в Україні й далі буде одним із центральних пунктів у ООН. Особливо, з огляду на наближення засідання Генеральної асамблеї ООН, де ми обговорюватимемо ситуацію в окупованих територіях України», – заявив Чапутович.

Польща на початку минулого року також стала непостійним членом Радбезу ООН, місії, розрахованій на два роки, протягом яких вона бере участь в обговореннях та ухваленні рішень щодо найважливіших питань світової безпеки.

Рада безпеки ООН є одним з вищих органів, що діють при Організації Об’єднаних Націй. Головна місія Радбезу полягає у зусиллях для підтримки й збереження миру. До його складу входять п’ять постійних членів: Китай, Росія, Франція, США та Велика Британія, а також 10 непостійних членів, які обираються на 2-річний термін.

РБ ООН вирішує найважливіші справи, пов’язані з миром у світі, але на практиці дії ООН є дуже обмеженими. Більшість резолюцій мають характер закликів поважати міжнародний порядок, а найсуперечливіші проблеми миру часто блокуються постійними членами РБ ООН, що мають право вето.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.