Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО обіцяє відповісти Росії на порушення ракетного договору

Світ навколо нас 3360 переглядів

Опубліковано - 12.02.2019 19:46 | Всі новини | Версія для друку

НАТО обіцяє відповісти Росії на порушення ракетного договору
НАТО обіцяє відповісти Росії на порушення ракетного договору
Північноатлантичний альянс розгляне заходи у відповідь на порушення Росією ДРСМД, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Водночас він підтвердив намір Альянсу не розміщувати ядерні ракети в Європі.

Північноатлантичний альянс (НАТО) відповість на порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Про це у вівторок, 12 лютого, напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Він вкотре закликав Москву повернутися до дотримання умов договору, про прозупинення участі в якому США та Росія оголосили на початку лютого. За словами Столтенберга, Москва уже оснастила кілька підрозділів крилатими ракетами наземного базування 9M729 (SSC-8 за класифікацією НАТО. - Ред.) та продовжує виробництво цих ракет. "Ми всі знаємо, що договір, якій поважає лише одна сторона, не може гарантувати нам безпеку", - зазначив генсек НАТО, цитує агенція AP.

13 лютого міністри країн-членів Альянсу обговорять, "які кроки НАТО повинен здійснити, щоб пристосуватися до світу з більшою кількістю російських ракет", зазначив Столтенберг. Він відмовився деталізувати, які саме заходи можуть бути розглянуті.

Водночас генсек Альянсу підтвердив намір НАТО не розміщувати ядерні ракети в Європі. "Будь-які кроки, які ми здійснимо, будуть скоординованими, зваженими і оборонними, і ми не маємо наміру розгортати нові наземні ядерні ракети в Європі", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, 1 лютого держсекретар США Майкл Помпео оголосив про призупинення участі США у ДРСМД. Наступного дня президент Росії Владімір Путін заявив, що його країна також призупиняє участь в угоді. США переконані, що виробництво Росією ракети SSC-8 порушує умови ДРСМД. Москва це заперечує.

До підписання ДРСМД у 1987 році Північноатлантичний альянс розміщував ракети в Європі у відповідь на загрозу застосування ракет з боку СРСР. Ракети середньої дальності вважаються найбільш небезпечними, оскільки здатні досягати цілі упродовж декількох хвилин і не залишають супротивникові шансів підготуватися до удару і відбити його.

Договір про роззброєння був підписаний генеральним секретарем ЦК КПРС Міхаїлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року. Договір є безстроковим, однак кожна сторона має право його розірвати, надавши переконливі докази про необхідність такого кроку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.