Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російське вторгнення можливе за трьома напрямками

Війна з Росією (АТО) 3307 переглядів

Опубліковано - 6.03.2019 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Російське вторгнення можливе за трьома напрямками
Російське вторгнення можливе за трьома напрямками
Російська сторона завершує формування ударних з’єднань на кордоні з Україною для можливого вторгнення за трьома напрямками: зі сходу, півночі і півдня, повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«Ми прогнозуємо, що в сучасних геополітичних реаліях військові загрози можливі по трьох із чотирьох географічних напрямків (півночі, сходу і півдня). Російська сторона завершує формування на кордонах України «ударних з’єднань», які разом із частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення», – сказав Муженко 6 березня на зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

За його словами, Кремль також готує низку диверсій на передовій і в тилу перед виборами президента України.

Начальник Генштабу наголосив, що українські військові готові «і мають чим зупиняти російські танки і літаки»

«За умови виконання державного оборонного замовлення 2019 року, ЗС України в два рази збільшать кількісний склад нової техніки у порівнянні з попередніми роками. Йдеться насамперед про відновлення і взяття на озброєння комплексів протиповітряної оборони та модернізацію ракет до них; укомплектування вітчизняними протитанковими комплексами бригад сухопутних військ, ДШВ та Морської піхоти; доукомплектування військ легко-броньованою автомобільною та оновлення вантажної техніки; збільшення чисельності вітчизняних БПЛ-комплексів в розвідувальних та артилерійських підрозділах», – сказав Муженко.

Нещодавно президент України Петро Порошенко, виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї ООН, заявив, що загальна чисельність російських збройних сил вздовж російсько-українського кордону становить понад 87 тисяч військових.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.