Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила агента російських спецслужб

Війна з Росією (АТО) Регіон: Херсонська область 4306 переглядів

Опубліковано - 18.03.2019 12:01 | Всі новини | Версія для друку

СБУ знешкодила агента російських спецслужб
СБУ знешкодила агента російських спецслужб
Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чергову спробу російських спецслужб використовувати українських громадян для виконання розвідувальних завдань на шкоду державній безпеці України.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що співробітники Управління ФСБ в АРК та м. Севастополь завербували уродженця Криму, якому було присвоєно псевдонім «Ночь». Куратори відпрацювали для нього завдання збирати і передавати іноземній стороні актуальні відомості про місця дислокації військової техніки ЗС України на території Херсонської області, членів ДУК «Правий сектор», лідерів кримськотатарських громадських об’єднань «Аскер» та батальйону ім. Н. Челебіджіхана.

Співробітники СБ України задокументували, що залучення нашого співвітчизника до конфіденційного співробітництва на шкоду державній безпеці України відбувалося під час його виїзду на тимчасово анексовану територію АРК. Для цього представники російської спецслужби штучно створили компрометуючу ситуацію.

Крім цього, із застосуванням фізичного і психологічного тиску, погроз на адресу членів родини співробітники ФСБ РФ змусили його надати неправдиві свідчення про нібито підготовку активістами українських громадсько-політичних організацій терористичних актів у АР Крим.

Наразі здійснюються передбачені законодавством заходи у межах кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.