Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що планують російські військові у Венесуелі?

Імперія «Совок» 3372 перегляди

Опубліковано - 25.03.2019 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Що планують російські військові у Венесуелі?
Що планують російські військові у Венесуелі?
Російські військовослужбовці прибули в Каракас, щоб взяти участь в переговорах з військової підготовки і стратегії, заявив високопоставлений венесуельський чиновник.

Літаки із російським військовими прибули до Каракаса в рамках "військового співробітництва двох союзників".

Про це у неділю, 24 березня, повідомив на умовах анонімності високопоставлений чиновник країни, передає DW, посилаючись на агенцію AP. За його словами, представники російських збройних сил мають намір взяти участь в переговорах з військової підготовки і стратегії венесуельської армії, а також обговорити питання техобслуговування.

Як передає агентство "Інтерфакс", російські військовослужбовці прибули до Венесуели для "проведення двосторонніх консультацій", їх візит пов’язаний з реалізацією раніше підписаних контрактів. На чолі делегації - начальник головного штабу Сухопутних військ ЗС РФ Васілій Тонкошуров.

Раніше ЗМІ Венесуели повідомили, що на територію країни були доставлені до сотні російських військовослужбовців і близько 35 тонн вантажу. Дані з порталу Flightradar підтверджують ці повідомлення, за ними видно, що 22 березня російський АН-124 вилетів з сирійської Латакії, де розтшована військова база російської армії. За даними венесуельського журналіста Хав’єра Майорки, російські військові залишаться в Каракасі для підтримки венесуельської армії.

У лютому армія Венесуели була приведена в бойову готовність у зв’язку з анонсованими раніше поставками гуманітарної допомоги зі США. Президент США Дональд Трамп пригрозив венесуельським військовим серйозними наслідками в тому випадку, якщо вони продовжать підтримувати главу Венесуели Ніколаса Мадуро. "Якщо ви зважитеся на цей шлях, ви не уникнете відповідальності, не знайдете легкого виходу і не зможете врятуватися, ви втратите все", - заявив глава Білого дому.

Венесуела вже близько двох місяців переживає найгострішу політичну кризу. 22 січня - відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост глави держави на другий термін - в країні почалися масові акції протесту. Наступного дня голова опозиційного парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов’язків президента країни. Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки і Організація американських держав визнали його в якості легітимного лідера.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.