Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: майже тиша

Війна з Росією (АТО) 3378 переглядів

Опубліковано - 25.03.2019 22:18 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: майже тиша
Ситуація на фронті: майже тиша
Порівняно з попередньою добою, 24 березня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Протягом доби ворог тричі обстріляв позиції наших підрозділів, чотири рази застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. По позиціях Об’єднаних сил було випущено 38 мін калібрів 120 та 82 мм.

Усі обстріли наших позицій противник здійснив у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ":

поблизу селища ЗОЛОТЕ-4, з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту ЗОЛОТЕ-5, з мінометів калібру 82 мм;

у районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з території окупованого селища ДОЛОМІТНЕ, з мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї;

біля міста ПОПАСНА, з тимчасово окупованого населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також озброєння бойової машини піхоти.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, двох окупантів знищено та одного поранено.

Протягом поточної доби противник здійснив три провокаційні обстріли наших позицій у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ":

з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів 82-го калібру – у районі села КРИМСЬКЕ;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ;
зі стрілецької зброї – поблизу селища ЛУГАНСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил були поранені.

Підрозділи, що обороняються, адекватною відповіддю змусили противника припинити обстріл. Вогнем у відповідь знищено одного та поранено двох окупантів.

Невдовзі після опівночі російсько-окупаційні війська висунули диверсійно-розвідувальну групу до позицій однієї з наших бригад, яка виконує бойові завдання на Світлодарському напрямку. Висування ворожих диверсантів вчасно помітив старший стрілець механізованого відділення молодший сержант Олексій Ярошенко, який ніс чергування на спостережному пості. Доповівши командирові про виявлення ДРГ противника, військовослужбовець відкрив вогонь по диверсантах.
Зрозумівши, що його плани викрито і зірвано, ворог відступив, прикриваючи відступ вогнем снайпера. Одна з куль поранила нашого захисника.

Олексію було своєчасно надано домедичну допомогу та доправлено до шпиталю. Наразі загроз для його життя немає.

Майже одночасно, близько 1.20, на іншому напрямку, у районі оборони нашої бригади на Луганщині, окупанти розпочали обстріл взводного опорного пункту. Разом із товаришами вогонь у відповідь зі штатної зброї відкрив і старший механік-водій солдат В’ячеслав Іваєв. Наші захисники примусили ворога припинити обстріл.

Під час відбиття вогневого нападу противника В’ячеслава було поранено.

Бойовий медик підрозділу надав воїну невідкладну медичну допомогу та допоміг з евакуацією до медичної установи. Стан здоров’я пораненого загроз не викликає.

За мужність та вірність військовому обов’язку обоє військовослужбовці будуть подані до нагородження.

Наші підрозділи адекватно відповіли на обстріли противника. Вогнем у відповідь знищено одного та поранено двох окупантів.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 275 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції доставлено двох громадян за підозрою в участі у збройних формуваннях Російської Федерації.
Упродовж доби правоохоронцями розкрито 14 злочинів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнули близько 40 тисяч осіб та п’ять тисяч транспортних засобів. Відмовлено у пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин 19-ти особам.

Поряд із виконанням службово-бойових завдань підрозділи Об’єднаних сил продовжують надання допомоги найбільш вразливим категоріям населення поблизу лінії зіткнення. Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил за минулу добу доставлено продукти харчування 15-ти родинам пенсіонерів віком від 65 років у населених пунктах КРИНИЧНЕ, РОТИ та ВОЗДВИЖЕНКА.

Забезпечено супроводження надання громадською організацією гуманітарної допомоги малозабезпеченим та багатодітним сім’ям у населеному пункті ТРОЇЦЬКЕ, а також ремонтних робіт на трансформаторі та відновлення електропостачання у житлових будинках у населеному пункті ТРОЇЦЬКЕ.

Крім того, опрацьовано заявку з питань дотримання режиму припинення вогню під час здійснення заходів із початку будівництва пішохідного переходу на ділянці розведення сторін в районі СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКОЇ.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Незважаючи на провокації російсько-окупаційних військ суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, які виконують військовий обов’язок на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.