Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Командувач ВМС США у Європі та Африці закликав Росію до негайного звільнення українських моряків

Світ навколо нас 3382 перегляди

Опубліковано - 27.03.2019 12:48 | Всі новини | Версія для друку

Командувач ВМС США у Європі та Африці закликав Росію до негайного звільнення українських моряків
Командувач ВМС США у Європі та Африці закликав Росію до негайного звільнення українських моряків
Спроба Росії перебрати контроль над Азовським морем є одним із найяскравіших прикладів агресивності Росії.

Про це заявив адмірал флоту США Джеймс Фоґґо, командувач ВМС США у Європі та Африці, коментуючи власну участь у Мюнхенській конференції з безпеки та ситуацію з безпекою у Європі та Африці. Фоґґо закликав Росію негайно звільнити захоплених в Азовському морі українських моряків.

Адмірал флоту США заявив, що Росія щодня стає агресивнішою.

"Впродовж останніх 5 років Росія намагалася перекроїти кордони за допомогою сили та здійснила досить значне військове посилення. Найбільшими прикладами цього є незаконна анексія Росією Криму, відібраного в України, та їхня спроба перебрати контроль над Азовським морем. Мене це непокоїть", - заявив адмірал ВМС США.

Американський військовий відзначив, що Росія намагається контролювати Азовське море не лише за допомогою перешкоджання доступу до нього Україні, але й обмежуючи доступ вантажним суднам із інших частин світу.

Раніше у березні Сполучені Штати, країни ЄС та Канада запровадили скоординовані санкції проти осіб, залучених до нападу на три українські судна поруч із Керченською протокою 25-го листопада минулого року.

Державний департамент США тоді назвав атаку небезпечною ескалацією та порушенням міжнародного права і закликав Росію негайно повернути судна та членів екіпажу і поважати свободу мореплавства в Керченській протоці та в Азовському морі.

Між тим адмірал Фоґґо звертає увагу на зростання "словесних погроз" із боку Росії.

"Росія погрожує завдати ударів проти американських об’єктів, загрожує кораблям у Північному морі, Арктичному океані, якщо Росія не отримуватиме попереджень за 45 днів щодо наміру пройти Північно-Західним проходом. Це просто не відповідає Конвенції ООН з морського права у питанні безперешкодного плавання. Тож від Арктики до Чорного моря та східної частини Середземноморського регіону дії та заяви Росії стали більш провокативними", - наголосив Фоґґо.

Офіційний Twitter ВМС США у Європі та Африці також відзначив, що, на думку Фоґґо, агресія Росії стосується не лише України, а є "загрозою регіону, Європі та США і стабільності міжнародного порядку".

"Дії Росії, спрямовані на перешкоджання судноплавству у таких місцях, як Азовське море, підривають та дестабілізують Україну та порушують міжнародні норми та стандарти поведінки", - сказав Фоґґо.

Військовий звернув увагу на порушення Росією угод з Україною щодо судноплавства в Азовському морі. При цьому Фоґґо закликав "обидві сторони" до стриманості, а Росію - до "негайного звільнення захоплених українських моряків".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.