Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російська важка артилерія знову перевіряла на міцність позиції ЗСУ

Війна з Росією (АТО) 3608 переглядів

Опубліковано - 5.04.2019 21:26 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російська важка артилерія знову перевіряла на міцність позиції ЗСУ
Ситуація на фронті: російська важка артилерія знову перевіряла на міцність позиції ЗСУ
4 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 10 разів обстріляв наших захисників, водночас удвічі збільшив інтенсивність застосування важкого озброєння – вісім разів вів вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Під час обстрілів позицій наших військ російсько-окупаційні війська застосовували артилерію та міномети калібрів 152, 122, 120 та 82 мм, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогонь окупанти вели виключно з території окупованих населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник дев’ять разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил:

тричі – поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населених пунктів САХАНКА та УЖІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм і великокаліберних кулеметів;

двічі – біля міста АВДІЇВКА, з території населених пунктів СПАРТАК та МІНЕРАЛЬНЕ – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ПІСКИ, з території села ВЕСЕЛЕ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля селища міського типу ТАЛАКІВКА, з напрямку населеного пункту ПІКУЗИ – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з території села УКРАЇНСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів;

біля села НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, з населеного пункту МИКОЛАЇІВКА – з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв з артилерійських систем калібру 152 мм взводний опорний пункт підрозділу Об’єднаних сил у районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з селища ГОЛУБІВСЬКЕ.

Надвечір російсько-окупаційні війська з метою порушення системи фортифікаційних споруд та викриття системи вогню окремої механізованої бригади, яка захищає АВДІЇВКУ, розпочали обстріл наших позицій.

У цей час на позиції знаходився солдат В’ячеслав Логвиненков, який разом з товаришами відкрив вогонь у відповідь та влучними пострілами примусив ворожу піхоту припинити обстріл.

Не досягнувши мети, ворог застосував міномети калібрів 120 та 82 мм. Внаслідок розриву однієї з мін В’ячеслав був поранений.

В’ячеславу було надано домедичну допомогу та евакуйовано до військового мобільного госпіталю. Життю нашого захисника ніщо не загрожує.

За мужність, проявлену при відбитті нападу ворога солдат В’ячеслав Логвиненков буде поданий до нагороди.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними нашої розвідки, чотирьох окупантів ліквідовано, ще двох – поранено. Також вогнем у відповідь знищено військовий автомобіль противника.

З метою підвищення ефективності артилерійського та мінометного вогню противник намагався застосовувати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил спробу російсько-окупаційних військ провести повітряну розвідку позицій наших військ за допомогою безпілотного літального апарату було припинено.

За уточненими даними, 2 квітня російсько-окупаційні війська обстріляли з кулемету "Утес" бронебійно-запалювальними боєприпасами калібру 12,7 мм населений пункт ТРАВНЕВЕ з напрямку тимчасово окупованого селища міського типу ГОЛЬМІВСЬКИЙ. Внаслідок обстрілу пошкоджено один житловий будинок та господарські споруди.

Від початку поточної доби ворог вісім разів обстріляв позиції наших військ, із них чотири рази – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти:

з мінометів калібру 120 мм – у районі населених пунктів ВОДЯНЕ та АВДІЇВКА;

з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів – поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

з озброєння бойової машини піхоти БМП-2, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ;

зі снайперської зброї – поблизу населених пунктів МАР’ЇНКА та НОВОТРОЇЦЬКЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – у районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА;

з великокаліберних кулеметів – поблизу селища міського типу ПІВДЕННЕ.

Внаслідок обстрілів ворожих снайперів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

На ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Також сьогодні вночі, близько першої години, розвідувальна група ворога намагалася вийти в тил наших позицій на Донецькому напрямку. Добре організована бойова служба на передньому краї та посилена пильність наших бійців, які несуть службу на спостережних постах, дозволили викрити наміри противника.

В ході короткого бою ворог відступив, нашими військовослужбовцями взято в полон бойовика російсько-окупаційних військ.

Полонений – Юрій С., рядовий 100-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 08826).

Наразі полоненого допитують відповідні органи зі складу Об’єднаних сил.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 750 правопорушень адміністративного характеру.

В районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 33 злочини, серед яких 10 пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено кулемет "Максим", автомат АКС-74, дві мисливські рушниці, підствольний гранатомет ГП-25, реактивні протитанкові гранати РПГ-18, РПГ-22 та дві РПГ-26, 45 гранат та 49 запалів до гранат різного призначення, 42 постріли ВОГ-25 до підствольного гранатомету, шість тротилових шашок загальною вагою 2500 гр., близько восьми тисяч патронів різних калібрів, дев’ять мін різного призначення та два саморобні вибухові пристрої.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби перетнули понад 34 тисячі осіб та більше чотирьох із половиною тисяч транспортних засобів.

Прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму близько 18 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено:

продукти харчування сім’ям пенсіонерів у населених пунктах ЛУГАНСЬКЕ та СВІТЛОДАРСЬК;

гуманітарну допомогу до дитячого садочку в населеному пункті РАЙГОРОДКА;

навчальну та методичну літературу до шкіл населених пунктів РАЙГОРОДКА та АВДІЇВКА.

Здійснено супроводження представників:
міжнародного благодійного фонду “Лікарі без кордонів” до населеного пункту СТАРОГНАТІВКА під час надання ними медичної допомоги місцевому населенню;
благодійних фондів «ADRA» до міста АВДІЇВКА та «Хало Траст Україна» до населеного пункту ГРАНІТНЕ під час надання ними гуманітарної допомоги населенню;
ремонтної бригади для проведення контролю ліній електропередач в районі НОВООЛЕКСАНДРІВКИ.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, які продовжують виконання військового обов’язку на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.