Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд домовився про зниження цін на газ

Газоват 5208 переглядів

Опубліковано - 23.04.2019 13:02 | Всі новини | Версія для друку

Уряд домовився про зниження цін на газ
Уряд домовився про зниження цін на газ
Ціна на газ для населення у травні знизиться на 300 грн та продовжить падіння відповідно до світових ринкових тенденцій.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні є дуже добра новина. Я поставив жорстку умову монополісту Нафтогазу знизити ціну на газ. Урешті-решт вони сьогодні ухвалили рішення, що ідуть на зменшення цін на газ. Поки що у травні - мінус 300 грн. Ринки падають, я думаю, ця динаміка продовжиться. Це добра новина. Я радий, що у них запанував здоровий глузд", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що Україна має позбутися будь-якої залежності від іноземних ринків, збільшуючи власний видобуток газу.

"Я завжди був проти зростання ціни на газ. Людям важко платити, я це розумію. Але якщо у 2008 році старі політики приймають рішення підписати зобов’язання України, потім набирають під це борги, а потім я як прем’єр-міністр маю ці борги віддавати, - я не маю вибору. Це непопулярні рішення, які не подобаються ні мені, ні людям. Але якщо у Європі ринкові ціни падають, то чому Нафтогаз не приймає швидких рішень, а починають крутити це питання? Я їх попередив: якщо вони будуть маніпулювати цим питанням, то мені з ними не по дорозі. Як і більшості громадян України. Нафтогаз має виконувати соціальну функцію", - зазначив глава уряду.

Він також нагадав, що у новому контракті менеджменту Нафтогазу заробітна плата керівника компанії зменшена у кілька разів.

"Вони пішли на це. Крім того, у контракті було зобов’язання формувати більше власного видобутку, забезпечувати транзит. Але я хочу сказати Нафтогазу і всім керівникам: третього разу не буде. Я не буду ставити ультиматумів, я на наступний день на найближчому засіданні уряду запропоную ухвалити рішення", - додав премʼєр.

Як повідомлялося, за дорученням Кабінету Міністрів НАК “Нафтогаз України” спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. кубометрів (кінцева роздрібна ціна).

Цей механізм передбачає такий підхід: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену в постанові КМУ №867 від 19.10.18 р., ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова вартість газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.