Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У РБ ООН відбулося обговорення указу Путіна про паспортизацію ОРДЛО

Світ навколо нас 3990 переглядів

Опубліковано - 26.04.2019 09:15 | Всі новини | Версія для друку

У РБ ООН відбулося обговорення указу Путіна про паспортизацію ОРДЛО
У РБ ООН відбулося обговорення указу Путіна про паспортизацію ОРДЛО
Паспортизація Росією мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей підриває суверенітет України.

Про це йдеться у спільній заяві 8 країн-членів ЄС, які входять до складу Ради безпеки ООН. Заяву було виголошено у четвер у Нью-Йорку, передає Голос Америки.

"Підписання Президентом Російської Федерації указу, який дозволяє, зокрема, особам, які постійно проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей України, подавати заявки на отримання російського громадянства у спрощеному порядку, підриває суверенітет України", - йдеться у заяві.

У заяві відзначається, що дані райони , як і весь Донбас, є невід’ємною частиною української території.

"Полегшення отримання російського громадянства для українських громадян, що проживають там, суперечить цілям і духу Мінських угод", - йдеться у заяві.

Також відзначається, що час обраний для ухвалення Росією відповідного "свідчить про намір Росії ще більше дестабілізувати Україну і загострити конфлікт".

"Ми сподіваємося, що Росія утримуватиметься від будь-яких подібних дій, які ставлять під загрозу реалізацію Мінських угод і які перешкоджають повному відновленню українського урядового контролю над тими сферами, які передбачені угодами", - відзначає заява.

Заява закликала Росію припинити фінансову та військову підтримку сепаратистів.

"Ми закликаємо всі сторони повністю виконати свої зобов’язання за Мінськими угодами, починаючи з всеосяжного, міцного і тривалого припинення вогню і виведення важкої зброї, і конструктивно брати участь у Нормандському форматі і тристоронньої контактної групи", - також говориться у заяві.

Україна не визнає жодних наслідків указу президента Росії про спрощене надання російського громадянства жителям окупованого Донбасу, заявив постійний представник України в Раді безпеки ООН Володимир Єльченко заявив наприкінці засідання Ради безпеки ООН, передає Радіо Свобода.

«Ми знаємо, що «винятково гуманітарна акція» видачі російських паспортів є прелюдією до агресії та анексії, як підкреслювалося в парламенті України. Керівництво України буде робити все можливе, щоб захищати, допомагати, надавати необхідну підтримку та забезпечувати гарантії дотримання прав своїх громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, а також тим, які, можливо, будуть змушені російською владою отримати російське громадянство. Вчорашній указ російського президента є просто незаконним і це кричуще порушення Росією багатосторонніх та двосторонніх документів і зобов’язань, Україна не визнає жодних наслідків цього указу, а Рада безпеки має розглядати це як указ, що не має сили», – сказав Єльченко.

Він також звернувся до представників ОБСЄ із питанням, чи сприяє, на їхню думку, рішення Путіна щодо видачі паспортів українським громадянам врегулюванню ситуації на Донбасі. У відповідь спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік зацитував звернення організації з цього приводу. Згідно з ним, крок Кремля «може підважити зусилля щодо мирного врегулювання кризи в Україні».

Рада безпеки ООН збиралася позачергово 25 квітня за ініціативою України. Приводом стало рішення Росії видавати паспорти мешканцям окупованого Донбасу за спрощеною процедурою. Більшість представників країн-членів Ради безпеки засудили ініціативу та висловилися на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Представник Росії Василь Небензя натомість заявив, що російське громадянство мешканцям Донбасу пропонують отримати добровільно, а не нав’язують, і ініціатива не порушує Мінські угоди.

24 квітня президент Росії Владімір Путін підписав указ, за яким жителі окупованих територій Донбасу зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, чим викликав обурення і української влади, і лідерів інших країн.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.