Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Переговори Помпео в Сочі виявили важливі розбіжності між США та Росією

Світ навколо нас 3321 перегляд

Опубліковано - 15.05.2019 22:56 | Всі новини | Версія для друку

Переговори Помпео в Сочі виявили важливі розбіжності між США та Росією
Переговори Помпео в Сочі виявили важливі розбіжності між США та Росією
Держсекретар США Майк Помпео прибув до Сочі зі сподіванням на оновлення та покращення відносин з Росією.

Налаштованість на зближення та компроміси головного дипломата США відзначили місцеві спостерігачі та ЗМІ. Так, колишній посол США до Росії Майкл Макфол відзначив разючу відмінність тону заяв Помпео перед зустріччю в Сочі, від його слів під час слухань в Конгресі США.

"Історичний конфлікт між США та СРСР – а тепер Росією – спричинено поведінкою Росії... Ми маємо чинити спротив у всіх місцях та за кожним вектором ... ми маємо переконатись, що Путін не переможе...", - цитує Макфол слова Помпео в Конгресі США.

Повідомлення в Сочі від Майка Помпео демонструють готовність до співпраці та компромісу. "Сьогоднішні зустрічі буди позитивним кроком вперед. США та Росія демонстрували раніше, що ми можемо співпрацювати з ключових міжнародних питань. Ми закликаємо Росію працювати з нами, щоб змінити траекторію відносин на благо обох країн", - йдеться в твітері Дрежсекретаря США.

Все ж, в результаті переговорів, стало ясно, що сподівання Помпео на зближення позицій не справдились. Під час спільної прес-конференції Помпео та російського міністра закордонних справ Лаврова, висловлювання чиновників виявили різкі розбіжності з питань України, Ірану, Венесуели та втручання Росії до виборів у США.

Помпео заявив, що підняв питання втручання Росії до виборів США під час зустрічі з Путіним, але Путін заперечив, що це відбувалось. "Якщо Росія буде втручатись до виборів 2020 року "це лише погіршить ситуацію", - заявив Помпео.

У відповідь на звернення Помпео до Росії перестати підтримувати режим Мадуро у Венесуелі, Лавров розповідав про втручання Америки до регіону.

Відповідаючи на питання преси стосовно України, Майк Помпео зазначив. "Ми маємо дуже відмінні погляди (з Росією – ГА) стосовно того, як має просуватись Україна".

Помпео сказав пресі, що закликав Росію звільнити українських моряків і звернутись до нового президента України, щоб досягти прогресу у вирішення російського конфлікту з Україною.

Він запевнив, що США не полишають це питання, однак, зазначив, що метою зустрічі було "знайти рішення, компроміси, сфери, де інтереси перетинаються, щоб досягти прогресу з вирішення деяких дуже складних проблем, які постають перед нами".

Помпео також переадресував Білому дому питання того, чи можлива зустріч Трампа та Путіна, поки не звільнено українських моряків.

Серед питань, де інтереси США та Росії можуть перетинатись Помпео назвав боротьбу з тероризмом, денуклеаризацію Північної Кореї а також стабілізацію в Афганістані.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.