Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни дещо зменшили активність

Війна з Росією (АТО) 3105 переглядів

Опубліковано - 21.05.2019 21:12 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни дещо зменшили активність
Ситуація на фронті: росіяни дещо зменшили активність
Збройні формування Російської Федерації минулої доби 10 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм із загальною витратою 34 боєприпаси.

Про це повідомив пре-центр штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив п’ять обстрілів позицій Об’єднаних сил, з них:

поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ПІКУЗИ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля села СТАРОГНАТІВКА, з району населеного пункту НОВОЛАСПА – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу села ВОДЯНЕ, з напрямку населенного пункту УЖІВКА – з автоматичних станкових гранатометів;

двічі біля населених пунктів ОПИТНЕ і КРАСНОГОРІВКА, з районів населених пунктів ВЕСЕЛЕ і СТАРОМИХАЙЛІВКА – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог п’ять разів обстріляв позиції наших захисників:

двічі поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ, з напрямку населених пунктів БЕТМАНОВЕ і ГОРЛІВКА – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

в районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з напрямку населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з району населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів;

біля села МИКОЛАЇВКА ДРУГА, - з району населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

З метою здобуття більш вигідного для себе положення поблизу села ВОДЯНЕ на Приазов’ї, противник намагався приховано переміститися в смугу забезпечення.

Солдат Андрій Скосарев, який в цей час знаходився на взводному опорному пункті, помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник розпочав обстріл наших захисників з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок вибуху гранати Андрій отримав поранення. Військовослужбовцю було надано медичну допомогу та евакуйовано з переднього краю. Загрози його життю немає.

За виявлену мужність та відвагу солдат Андрій Скосарев буде представлений до нагородження.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь.

За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще шістьох – поранено.

Від початку доби ворог тричі порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил:

поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля села ГНУТОВЕ – з великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог зі снайперської зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту ШУМИ.

Внаслідок обстрілів троє українських захисників отримали поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, організовано посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 108 адміністративних правопорушень і розкрили 39 кримінальних злочинів, три з яких пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

20 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Водночас понад 18 тисяч осіб і близько двох з половиною тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду з важливих причин відмовлено 30 особам.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування та предметами першого вжитку малозабезпеченим сім’ям в населеному пункті МИРОНІВСЬКЕ, проведено уроки з мінної безпеки з учнями населених пунктів ВОЛНОВАХА і КОМИШУВАХА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.