Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Представник України в ООН надіслав листа голові РБ про мовний закон

Політика 3304 перегляди

Опубліковано - 23.05.2019 08:34 | Всі новини | Версія для друку

Представник України в ООН надіслав листа голові РБ про мовний закон
Представник України в ООН надіслав листа голові РБ про мовний закон
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко надіслав голові Ради безпеки лист про закон про забезпечення функціонування української мови, повідомила українська місія в ООН.

«Єльченко надіслав голові Ради безпеки лист щодо закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та аргументацію про те, чому цей закон не відноситься до порядку денного Радбезу ООН. Лист буде опублікований в ООН як офіційний документ Ради безпеки», – повідомила в Twitter українська місія в ООН.

Верховна Рада України 25 квітня 278 голосами ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Перед тим депутати кілька тижнів розглядали понад дві тисячі правок, внесених до закону.

15 травня на той час президент України Петро Порошенко підписав закон про функціонування української мови як державної. Наступного дня закон був опублікований в офіційній пресі.

Після цього Росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН з приводу українського мовного закону. 20 травня Радбез відмовився розглядати цей закон.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.