Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Членство України в ЄС і НАТО - пріоритет у зовнішній політиці

Влада 3619 переглядів

Опубліковано - 4.06.2019 20:54 | Всі новини | Версія для друку

Членство України в ЄС і НАТО - пріоритет у зовнішній політиці
Членство України в ЄС і НАТО - пріоритет у зовнішній політиці
Під час свого першого закордонного візиту Володимир Зеленський заявив про те, що прагнутиме привести Україну до членства в ЄС і НАТО.

Президент України Володимир Зеленський назвав головним пріоритетом своєї зовнішньої політики вступ країни до Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу (НАТО). Про це він заявив під час прес-конференції з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі організації в Брюсселі у вівторок, 4 червня, повідомляє кореспондент DW.

"Стратегічний курс України на досягнення повноцінного членства в ЄС і НАТО, як це закріплено в Конституції України, залишається незмінним", - зазначив Зеленський. Прогрес країни щодо європейських стандартів життя та безпеки він назвав вимогою українського суспільства.

На запитання, наскільки далека Україна від членства, президент відповів: "Як ми далеко від цього, залежить не тільки від України. Але ми будемо робити все, аби наблизити цей час. Бо НАТО - це, перш за все, безпека, безпека країни та певний рівень підготовки військових, а також умови для українських військових".

Столтенберг своєю чергою зазначив, що НАТО залишається вірним своїй політиці "відкритих дверей". "І ми також вірні дуже важливому та фундаментальному принципу, що кожна держава має суверенне право сама визначати свій шлях. Це, звісно, стосується й України", - додав генсек. Він наголосив, що питання членства стосується лише самої країни, яка прагне до цього, та 29 держав-членів НАТО, і жодна інша країна не має права втручатися або накладати вето на процес вступу.

Нагадаємо, Зеленський свій перший закордонний візит здійснює до Брюсселя 4-5 червня. Його він присвятив зустрічам з керівництвом ЄС і НАТО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.