Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті загострилася

Війна з Росією (АТО) 3153 перегляди

Опубліковано - 7.06.2019 20:29 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті загострилася
Ситуація на фронті загострилася
Від початку доби ворог дванадцять разів порушив режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, а також із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив вісім обстрілів позицій Об’єднаних сил, з них:

тричі в районі села ПАВЛОПІЛЬ, з напрямку населеного пункту УКРАЇНІСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів;

двічі в районі населеного пункту НОВОГРИГОРІВКА, з напрямку населеного пункту МАЙОРОВЕ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів;

поблизу МАР’ЇНКИ, зі сторони напрямку населеного пункту ТРУДІВСЬКЕ - зі стрілецької зброї;

в районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ - із стрілецької зброї;

в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з напрямку АЗОВУ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил:

в районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ з напрямку населеного пункту КАЛІНІНСЬКЕ з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу села ЗАЙЦЕВЕ з напрямку населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ із станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

Двічі поблизу населеного пункту ТРАВНЕВЕ, – з озброєння БМП, АГС, СПГ, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з напрямку населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКЕ.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули, ще четверо отримали поранення, сім військовослужбовців зазнали бойових травм.

На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 16 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів ОПИТНЕ, МАР’ЇНКА, ВОДЯНЕ, ЧЕРМАЛИК, ПАВЛОПІЛЬ, НОВОМИХАЙЛІВКА і МАЙОРСЬК.

6 червня представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил розкрили 26 кримінальних злочинів, шість з яких пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів одну особу. Під час забезпечення публічного порядку припинено 264 адміністративних правопорушення.

Учора через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Така ж кількість осіб та транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил виявлено за ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму близько 180 тисяч гривень. 33-ом особам було відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.