Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Протести в Тбілісі: голова парламенту пішов у відставку

Новини Сакартвело 6073 перегляди

Опубліковано - 21.06.2019 20:26 | Всі новини | Версія для друку

Протести в Тбілісі: голова парламенту пішов у відставку
Протести в Тбілісі: голова парламенту пішов у відставку
Голова грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе йде у відставку. Це було однією з вимог опозиції, яка також наполягає на звільненні глави МВС країни та Служби безпеки.

На тлі протестів в Грузії голова грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе йде у відставку. Відповідне рішення було прийнято на політраді правлячої партії "Грузинська мрія" під керівництвом її голови Бідзіни Іванішвілі у п’ятницю, 21 червня, повідомила агенція "Інтерфакс". Відставка голови парламенту була однією з вимог опозиції у Тбілісі.

Парламентська більшість підтримає кандидатуру свого лідера Арчила Талаквадзе на посаду голови парламенту, повідомив один з лідерів правлячої партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе.

Як повідомлялося, в ніч на 21 червня в Тбілісі поліція розігнала акцію протесту поблизу парламенту країни. Учасники акції намагалися прорватися в парламентську будівлю. У відповідь на це грузинські правоохоронці пустили в хід кийки, сльозогінний газ, водомети, акустичні гармати та гумові кулі. Внаслідок сутичок постраждали 240 осіб, у лікарнях перебувають 102 людини.

Причиною масових протестів став скандал через поведінку російської делегації на сесії Міжпарламентської асамблеї православ’я у Грузії. Під час відкриття сесії російський депутат і член делегації Сєргєй Гаврілов сів у крісло спікера грузинського парламенту. Через це опозиційні партії заблокували трибуну, вимагали вибачень від Гаврілова та звинуватили владу та спікера грузинського парламенту у тому, що вони допустили цю ситуацію.

Кобахідзе, який перебував з візитом в Баку, заявив, що не знав про головування Гаврилова на засіданні. У п’ятницю він перервав візит до Азербайджану у зв’язку з подіями в Тбілісі і повернувся в Грузію. Грузинські опозиціонери також вимагають відставки глави МВС країни та Служби безпеки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.