Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Масштабний кібернапад пов’язали з планами Болгарії купити винищувачі США

Світ навколо нас 3518 переглядів

Опубліковано - 16.07.2019 17:03 | Всі новини | Версія для друку

F-16 ВПС Греції
F-16 ВПС Греції
Персональну та фінансову інформацію мільйонів болгар було розголошено через кібернапад, проведений з використанням російської електронної пошти.

Міністр внутрішніх справ країни Младен Марінов пов’язав масштабний хакерський напад з планами Болгарії закупити нові американські винищувачі F-16, повідомляє Reuters.

"Організовані злочинні групи зазвичай провадять кібернапади, прагнучи отримати фінансовий прибуток, але тут можливі політичні мотиви. Уряд вирішив вчора купити винищувачі F-16 і електронні повідомлення з закликами до відставки Горанова надходили з Росії. Можна здогадатись", - сказав Марінов.

Міністр фінансів Болгарії Владіслав Горанов, однак, не погодився з цією теорією наголосивши, що хакерський напад відбувся до того, як угоду про купівлю винищувачів було погоджено.

Хакери отримали доступ до системи податкової служби Болгарії, в результаті чого 3% бази даних податкової адміністрації було розголошено.

"Можливо, це перший випадок в Болгарії, коли це було успішним і було викрадено персональні дані", - заявив Марінов місцевому каналу bTV.

Країна звернулась по допомогу до Європейської установи з кіберзебпеки для посилення захисту систем, що оперують персональними даними.

11 липня міністр оборони Болгарії Крассімір Каракачанов підписав контракти на купівлю восьми винищувачів F-16, виробництва Lockheed Martin а також допоміжне устаткування.

Контракт загальною сумою у 1,26 мільярда доларів стане найбільшою військовою закупівлею Болгарії з часів падіння Радянського Союзу, повідомляють ЗМІ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.