Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США планують активніше діяти з питання України, щоб уникнути конфлікту в Європі

Політика 3047 переглядів

Опубліковано - 25.07.2019 13:23 | Всі новини | Версія для друку

США планують активніше діяти з питання України, щоб уникнути конфлікту в Європі
США планують активніше діяти з питання України, щоб уникнути конфлікту в Європі
“Чим наразі опікуються США, так це важкою роботою задля збереження українського суверенітету, тому що на нього чиниться напад”, - заявляв новопризначений посол США до ОБСЄ Джеймс Гілмор під час слухань в Сенаті з затвердження його кандидатури, що відбулись 23 травня.

З 2 липня Гілмор є послом США до ОБСЄ.

"США демонструють силу в суперечці стосовно України, попереджують про новий "конфлікт в Європі". З такою назвою 23 липня видання The Washington Examiner опублікувало інтерв’ю з екс-губернатором штату Вірджинія і посолом США до ОБСЄ Джеймсом Гіломором.

"Адміністрація Трампа вживає нових кроків, щоб показати дипломатичну силу і приборкати ескалацію напруги, через зусилля Росії залякати Україну а також через анексію Криму", - йдеться в статті.

"Зрештою Сполучені Штати справді потребують безпеки та миру в Європі, - заявив Гілмор в інтерв’ю. – Тепер це справді не так. Тому метою є краще впроваджувати американську політику, додавши наш голос до миру та стабільності на континенті". Посол наголосив, що планує відіграти провідну роль у врегулювання питання зростання напруги в Європі через дії Росії і відзначив унікальну роль, яку може зіграти ОБСЄ, як організація, що об’єднує 57 країн.

"Це – організація, яка може дозволити Європі зосередитись на справді серйозних питаннях війни та миру, які постали сьогодні перед Європою", - заявив Гілмор.

"Метою, очевидно, є зберегти мир та суверенітет народів Європи і не дозволити розпочатись новому конфлікту, який може статись з огляду на поведінку росіян. Звичайно, це проявляється в Україні", - наголосив новопризначений посадовець.

США займатимуть активну позицію в організації, запевняє Гілмор: "Від мене хочуть активної позиції, а не пасивно стояти і робити що скажуть. Від мене хочуть активності та лідерства, коли це можливо".

Серед інших питань, яким планує приділити увагу новопризначений посадовець – захист прав людини, свободи виборів, зростання можливостей для жінок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.