Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правоохоронці затримали заступника міністра: у чому його підозрюють?

Скандал 6157 переглядів

Опубліковано - 15.08.2019 13:29 | Всі новини | Версія для друку

Правоохоронці затримали заступника міністра: у чому його підозрюють?
Правоохоронці затримали заступника міністра: у чому його підозрюють?
Правоохоронці затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака. Чиновник, начебто вимагав хабар, але підозрюють його у шахрайстві.

Відповідно до повідомлення СБУ у Facebook, працівники спецслужби спільно з детективами НАБУ та управління спецрозлідувань Генпрокуратури затримали пана Гримчака та його помічника, які вимагали 1,1 мільйона доларів хабаря від підприємця "за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави".

"Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів вони були затримані "на гарячому", - йдеться у повідомленні СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook уточнив, що Гримчак та "його помічники вимагали кошти за вплив на рішення судів та чиновників Мінкультури для прийняття замовлених рішень".

Водночас він опублікував фото з холу одного з супермаркетів, на якому видно групу слідчих та детектива НАБУ, поруч з якими й стоїть сам Юрій Гримчак.

За повідомленням СБУ, Гримчака підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах або організованою групою).

Дружина затриманого заступника міністра Юлія Гримчак написала у Facebook, що після затримання Юрія Гримчака слідчі провели обшук у них вдома.

Пані Гримчак опублікувала декілька сторінок судової ухвали на проведення обшуку. З документу випливає, що правоохоронці розслідують справу щодо будівництва у Печерському районі Києва комплексу громадського призначення та кафе.

Реакція Мінкульту

Міністерство культури, на яке відповідно до заяви Юрія Луценка, обіцяв вплинути Гримчак, спростувало причетність до погодження будь-яких будівництв.

Відомство заявило, що з 1 січня 2019 року "не має жодних правових підстав погодження будь-якого нового будівництва на території історично населених місць, у тому числі м. Києва".

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій заявило у Twitter, що затримання Юрія Гримчака "не стосується діяльності Міністерства і не пов’язане з виконанням ним посадових обов’язків як заступника міністра".

Крім того, помічник Гримчака, якого також затримали не працює в міністерстві, оскільки посади "помічник заступника міністра" там не існує.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.