Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Добробатовці судяться з Росією у ЄСПЛ

Війна з Росією (АТО) 3089 переглядів

Опубліковано - 19.08.2019 09:14 | Всі новини | Версія для друку

Добробатовці судяться з Росією у ЄСПЛ
Добробатовці судяться з Росією у ЄСПЛ
Нові докази присутності російських військ на Донбасі і участі в битві за контроль над Іловайськом долучать до справи українських добровольців проти Росії, яку розглядає Європейський суд з прав людини.

Про це повідомляє видання The Guardian, передає Голос Америки.

Лондонська компанія Forensic Architecture оприлюднила свідчення участі росіян у битві за Іловайськ 2014 року. Серед доказів - присутність танку моделі Т72В3, яку використовують лише російські збройні сили, супутникові знімки збройних конвоїв з Росії та інше. Дослідники виявили біля 300 російських бойових машин біля українських міст Іловайськ та Луганськ.

"Битва за контроль над Іловайськом стала визначальним моментом в конфлікті 2014 року в Україні, - наголошують дослідники. - Українські збройні сили, які мали перевагу над проросійськими сепаратистами в регіоні, зазнали поразки".

Позов проти Росії спрямували 25 добровольців батальйону Донбас, яким вдалось вижити у так званому "Іловайськоу котлі". Добровольці перебували у полоні проросійських бойовиків, де піддавались тортурам і залучались до примусової праці, йдеться в позові.

Свідчення участі російських сил в конфлікті є надзвичайно важливими у справі, адже Росія відкидає свою долученість, наголошує видання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.