Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів про психологічний тиск

Імперія «Совок» 3730 переглядів

Опубліковано - 10.09.2019 14:55 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів про психологічний тиск
Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів про психологічний тиск
Український режисер та колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов заявив, що у російській тюрмі до нього не застосовували жодного фізичного впливу.

Про це він сказав під час своєї першої після звільнення пресконференції.

“Ставлення було трохи особливе, усе було за правилами. І за тобою стежать, щоб ти відповідно не зробив нічого зайвого. До мене не застосовувалося жодного фізичного впливу, намагання психологічно вплинути були”, - сказав Сенцов.

"Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі - це знімати кіно і жити", - сказав Сенцов.

Він додав, що планує жити в Київі, куди вже переїхала його донька.

"Щодо Криму, то повернутись туди - тільки на танках. Поки не можемо... Знову ж таки - не треба сприймати мої слова буквально. Я буду жити в Київі, моя донька вже переїхала сюди, моя мама з моїм сином зараз приїхали провідати нас . Мама поки залишиться, а син з колишньою дружиною поїдуть в Крим", - додав він.

Сенцов вважає, що Росія будує свою політику на брехні і боротися з нею можна тільки кажучи правду. "Те, що зараз відбувається в Україні, наш конфлікт з Росією, назвемо так, він багато в чому інформаційний, і проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а в тому, що більшість росіян його в цьому підтримували. Ця імперія будується на брехні, а єдиний спосіб боротьби з брехнею - це говорити правду", - сказав він.

Сенцов також подякував українським та іншим ЗМІ, які доносять правду про це.

Як повідомлялося раніше, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв’язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу примусового годування".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.