Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Курт Волкер подав у відставку через скандал з Трампом

Політика 3732 перегляди

Опубліковано - 28.09.2019 17:38 | Всі новини | Версія для друку

Курт Волкер подав у відставку через скандал з Трампом
Курт Волкер подав у відставку через скандал з Трампом
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку, повідомляють CNN та The New York Times з посиланням на джерела.

Як вказує CNN, відставка відбулась за день після оприлюднення звіту інформатора щодо тиску Дональда Трампа на Україну задля розслідування у Києві справи щодо сина Джо Байдена.

Курт Волкер був названий у цьому звіті.

Видання The New York Times вказує, що Волкер у п’ятницю повідомив про відставку держсекретарю Майку Помпео. Але офіційних повідомлень щодо цього немає.

Видання, з посиланням на джерело, вказує, що Волкер більше не може бути ефективним на посаді спецпредставника щодо України через можливу причетність до скандалу, який став причиною початку процедури імпічменту президенту США Дональду Трампу.

Раніше радник Дональда Трампа та один з головних фігурантів скандалу Рудольф Джуліані опублікував скан переписки з Куртом Волкером. В ній дипломат говорить про домовленість з радником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком щодо комунікації з Рудольфом Джуліані.

Американські ЗМІ вказують, що Курта Волкера можуть допитати у межах розслідування щодо імпічменту Трампу у Палаті представників США. Так само там буде свідчити колишній посол США в Україні Марі Йованович, яку під час телефонної розмови у липні розкритикували Дональд Трамп та Володимир Зеленський.

Востаннє пан Волкер був в Україні в середині вересня на конференції Yes. Він координує зусилля США щодо вирішення конфлікту на Донбасі та загалом стосунки з Україною з 2017 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.