Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський і Меркель обговорили підготовку до саміту “Нормандської четвірки”

Війна з Росією (АТО) 4534 перегляди

Опубліковано - 31.10.2019 13:26 | Всі новини | Версія для друку

Зеленський і Меркель обговорили підготовку до саміту “Нормандської четвірки”
Зеленський і Меркель обговорили підготовку до саміту “Нормандської четвірки”
Анґела Меркель і Володимир Зеленський провели телефонну розмову, головною темою якої стала підготовка зустрічі лідерів країн “нормандського формату”.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) обговорила під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським підготовку до проведення саміту у "нормандському форматі". Про розмову, яка відбулася у середу, 30 жовтня, повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

Згідно з повідомленням на сайті канцлерки підготовка до "нормандського саміту" була "основою розмови". У повідомленні пресслужби Зеленського зазначається, що український президент поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі, "відзначивши важливість позиції ФРН на підтримку нашої країни".

Меркель привітала нещодавній прогрес у розведенні сил на лінії зіткнення. Вона висловила сподівання, що після початку відведення військ у Золотому наступним кроком вдасться провести розведення у Петрівському.

Також обидва лідери наголосили на важливому значенні майбутньої угоди щодо газового транзиту з Росії через Україну. У пресслужбі Зеленського додали, що співрозмовники погодилися з необхідністю "посилення взаємодії у цьому напрямі".

Нагадаємо, 29 жовтня у штабі ООС підтвердили інформацію про початок дзеркального розведення сил у Золотому.

28 жовтня у Брюсселі відбувся четвертий раунд тристоронніх газових переговорів за участі України, РФ та Єврокомісії. Однак досягти конкретних домовленостей не вдалося - за словами голови Єврокомісії з енергетичного союзу Мароша Шефчовича, "одна зі сторін" виявилася неготовою обговорювати конкретні параметри.

Попередня розмова німецької канцлерки та українського президента відбулася 9 жовтня. Тоді її головною темою також була підготовка до саміту "нормандської четвірки" та майбутнє транзиту російського газу через Україну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.