Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ОБСЄ побачило обстріли біля Петрівського.

Війна з Росією (АТО) 4483 перегляди

Опубліковано - 31.10.2019 13:44 | Всі новини | Версія для друку

ОБСЄ побачило обстріли біля Петрівського.
ОБСЄ побачило обстріли біля Петрівського.
Моніторингова місія ОБСЄ 29 жовтня зафіксувала обстріли на третій ділянці можливого розведення сил на Донбасі біля Петрівського.

Про це йдеться в опублікованому у четвер щоденному звіті СММ ОБСЄ.

"29 жовтня, патрулюючи орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, спостерігачі чули постріли та черги зі стрілецької зброї приблизно за 2-4 км на південний захід (за оцінкою, у межах ділянки розведення)", - говориться у звіті.

Хто саме вів вогонь, у Моніторинговій місії ОБСЄ не уточнили.

Таким чином, відповідно до Рамкових угод "про розведення сил і засобів", відведення сил у Петрівському може статися не раніше, ніж через сім днів після останнього порушення режиму тиші.

Тобто, не раніше 5 листопада.

Й за умови, що обстріли у межах ділянки розведення не повторяться.

Водночас президент Зеленський у четвер заявив, що розведення у Петрівському може початися 4 листопада.

"Якщо буде все безпечно і у Петрівському упродовж тижня - ви знаєте, що має бути сім днів тиші, - то 4 листопада, мені здається, ми маємо почати розведення і у Петрівському", - анонсував він на спільному брифінгу з генсеком НАТО.

Обстріли в районі Петрівського

Слід відзначити, що ОБСЄ загалом продовжує фіксувати обстріли у районі Петрівського, хоча й за межами ділянки розведення.

Так того ж 29 жовтня спостерігачі місії бачили там обстріли неподалік Богданівки.

"Здійснюючи спостереження з цієї ж позиції та приблизно за 2 км на північний схід від н.п. Богданівка (підконтрольний урядові, 41 км на південний захід від Донецька), команди місії чули 42 постріли та черги зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета, а також 8 вибухів невизначеного походження (усі, за оцінкою, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)", - йдеться у звіті місії за 29 жовтня.

У зведеннях пресцентру ООС за 29 жовтня обстріли на ділянці розведення біля Петрівського не значаться, однак зафіксовані обстріли біля Богданівки - за межами ділянки.

Третя ділянка розведення

Петрівське-Богданівка - третя "пілотна" ділянка розведення сил на Донбасі - неподалік Докучаєвська на Донеччині.

30 червня українські Об’єднані сили та проросійські формування "ЛНР" відвели своїх бійців на ділянці у Станиці Луганській, а 29 жовтня аналогічне розведення пройшло на другій ділянці у Золотому.

Головною умовою розведення сил є зафіксоване Моніторинговою місією ОБСЄ 7-денне повне перемир’я на кожній з ділянок.

При цьому, прес-центр ООС повідомляв про обстріли на ділянці у Золотому за три дні до розведення там, однак спостерігачі ОБСЄ їх не підтвердили, що і дало змогу почати відведення сил.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що розведення у Петрівському може початися через кілька днів після Золотого, однак "якщо там діятиме режим припинення вогню".

"Ми виконуємо нашу частину мирних угод і очікуємо того ж самого від Росії", - наголошував він.

Початок розведення сил на Донбасі є однією з умов проведення зустрічі у "Нормандському форматі" за участі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини.

У 2016 році президент Петро Порошенко робив спроби почати аналогічне розведення, однак після порушень режиму тиші сторони повернулися на свої позиції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.