Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Верховна Рада Криму оголосила півострів «територією без НАТО»

Подія дня Регіон: Автономна республіка Крим 11316 переглядів

Опубліковано - 6.06.2006 22:06 | Всі новини | Версія для друку

Верховна Рада Криму оголосила півострів «територією без НАТО»
Верховна Рада Криму оголосила півострів «територією без НАТО»
Крим – територія без НАТО – таке рішення ухвалили сьогодні депутати Верховної Ради Криму. Як з`ясувалось, деякі парламентарі використали цю ситуацію, аби позбавитись радника Президента в автономії Геннадія Москаля.

Депутати прийшли на збори, але вирішили провести їх у сесійному режимі. На порядку денному один документ – заява від кримських депутатів українським. Головні вимоги – міжнародні навчання відмінити, вхід НАТО на півострів заборонити, чиновників МЗСу та Міноборони, що допустили до Криму без дозволу американських військових, покарати!

Звільнити Геннадія Москаля запропонував лідер кримських вітренківців Валерій Іванов. Він же автор ідеї – визнати півострів територією без НАТО.

Валерій Іванов, депутат Верховної Ради Криму, Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція»:
«Постоянный представитель Президента Украины в Крыму – Москаль не выполнил функции, предусмотренные Законом Украины о представительстве президента Украины в АРК, не обеспечил своевременный и объективный анализ соблюдения Конституции и законов Украины, развитие политических процессов в автономии и достоверного информирования президента о складывающейся обстановке, что способствовало обострению общественно-политической ситуации в регионе».

Відставка Москаля, що забовваніла, надихнула представників депутатської фракції «Союз», які заявили – треба взагалі скасувати представництво Президента України у Криму.

За антинатовський документ, адресований нардепам, проголосував 61 парламентар автономії із сімдесяти вісьмох присутніх. Одна з головних вимог – скасувати міжнародні військові навчання.

В’ячеслав Захаров, голова Постійної комісії з рекреаційного, санаторно-курортного комплексу та туризму:
«За июнь месяц Феодосийские курорты потеряют 867 тыс.грн. - это из-за отказов получения путёвок уже оплаченных потребителей, прежде всего, из российской федерации. Город Евпатория. Евпаторийские курорты в течение лета – их потери только семь млн. грн».

Дехто з тих, хто не голосував сьогодні, твердять – галас навколо міжнародних навчань – добре спланована акція.

Леонід Пілунський, депутат ВР АРК, група «Курултай – РУХ»:
«Хто більше всього зацікавлений у цих подіях в Криму – звісно, це Росія. Звідси все абсолютно скоординовано. Ми ж бачимо, що ніколи такі виступи не були такими яркими, такими блискучими з точки зору їх координації».

Інші, що утрималися, пояснюють – не голосували тому, що вони проти пункту про відставку Геннадія Москаля, а не за НАТО. Сам же представник Президента назвав сьогоднішнє рішення парламенту автономії – «правовим нігілізмом, якого світ не бачив». А випади проти себе – пояснив страхом тих депутатів, які в минулому конфліктували із законом.

Геннадій Москаль, постійний представник Президента України у Криму:
«Я не смирюсь с тем, что в крымском парламенте есть криминалитет. И все знают, что скоро приедет группа, которая будет расследовать все эти расстрельные дела. И вот когда тут 225 расстрельных дел выведут на чистую воду, вот когда тут будет тишина и спокойствие. Можно также принять Крым без НАТО, Крым без секса, Крым без Гватемалы, без Гондураса, без Чили, без чего ещё можно принять Крым?».

Геннадій Москаль пообіцяв доповісти Президентові про антиукраїнські настрої в місцевій Верховній Раді. А кримські депутати сподіваються на реакцію українських колег уже завтра.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.