Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти Луганської телерадіокомпанії хочуть працювати за стандартами суспільного мовлення!

Регіональні новини Регіон: Луганська область 9996 переглядів

Опубліковано - 7.06.2006 09:26 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти Луганської телерадіокомпанії хочуть працювати за стандартами суспільного мовлення!
Журналісти Луганської телерадіокомпанії хочуть працювати за стандартами суспільного мовлення!
Журналісти Луганського обласного державного телебачення, а також деякі журналісти обласного державного радіо вийшли з пропозицією до керівництва телерадіокомпанії підписати угоду про взаєморозуміння, що відповідає основним засадам сучасної журналістики.

Ініціативна група двох журналістських колективів обласного державного телебачення – творчо-виробничого об’єднання інформаційних і тематичних програм, а також деякі журналісти обласного державного радіо вийшли з пропозицією до керівництва телерадіокомпанії підписати угоду про взаєморозуміння, що відповідає основним засадам сучасної журналістики: оперативність, точність, неупередженість, достовірність, збалансованість, відокремлення фактів від коментарів та оцінок, повнота, простота, - говориться в розповсюдженому прес-релізі.

В проекті угоди, зокрема, зазначено, що керівництво ЛОДТРК довіряє журналістам у їхніх професійних якостях і гарантує невтручання у виробництво програм. Під втручанням розуміється нав’язування тем для висвітлення, текстових формулювань, відеоряду чи учасників програм, а також заборону на теми чи учасників.

Зі свого боку творчий колектив ЛОДТРК зобов’язується всебічно та неупереджено висвітлювати найбільш значущі для жителів Луганщини теми. Також творчий колектив ЛОДТРК в проекті угоди про взаєморозуміння вимагає від керівництва телерадіокомпанії обов’язкового узгодження з творчим колективом можливості використання бази ЛОДТРК, в тому числі ефірного часу, іншими телекомпаніями та продакшн-студіями.

Зазначений проект представники творчого колективу мали за намір включити угоду про взаєморозуміння до колективного договору ЛОДТРК, який приймався 2 червня. Однак, творчим працівникам було відмовлено у включенні даного проекту угоди про взаєморозуміння до колективного договору, під приводом того, що це суперечить чинному законодавству. Між тим ініціатори подібного договору, вважають, що подібна відмова порушує їхні права, тому журналісти мають намір добиватися поновлення справедливості всіма законними методами.

Творчі працівники наполягають на тому, що свобода слова, яка стала реальністю на каналі “ЛОТ” після президентських виборів, де-факто має отримати юридичне підґрунтя. Поки ж цей статус не буде закріплено юридично, журналісти ЛОДТРК беруть на себе зобов’язання в одноосібному порядку і надалі дотримуватися принципів сучасної журналістики, а можливим фактам тиску на журналістів з боку керівництва компанії, чиновників чи інших сил надавати публічний характер. Крім того ініціативна група вирішила створити альтернативну незалежну профспілку на ДО ЛОДТРК. Адже у відмові внести редакційну угоду до колективного договору, а значить позбавивши її юридичного підґрунтя, журналісти вбачають можливість повернення в ефір ЛОДТРК ЗАТ “Луганська обласна телерадіокомпанія”.

Адже з 31 травня 2006 року завершився термін договору оренди телевізійних передавачів, які ще в липні 2004 року рішенням сесії облради були передані у власність приватної структури ЗАТ “ЛОТ”, тоді як вони повинні бути власністю територіальної громади. Як результат – Луганське обласне телебачення в будь-який момент може бути відключене від передавачів і транслювати свої програми зможе лише в семи населених пунктах області, передавачі в яких не є власністю приватної структури ЗАТ “ЛОТ”. Таким чином, Луганська область може опинитися в інформаційній блокаді через відсутність трансляції власного обласного каналу. Нинішнє ж керівництво компанії, в особі в.о. генерального директора ДО ЛОДТРК В.В. Гаркуші на прямі запитання щодо перспектив подальшого розвитку каналу уникає відповіді.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.