Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київ заявив про втручання Болгарії у внутрішні справи України

Політика 2611 переглядів

Опубліковано - 21.05.2020 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Київ заявив про втручання Болгарії у внутрішні справи України
Київ заявив про втручання Болгарії у внутрішні справи України
МЗС України звинуватило парламент Болгарії у втручанні у внутрішні справи України. У Болгарії протестують проти планів української влади щодо адміністративної реформи у регіоні з болгарською меншиною в Одеській області.

Міністерство закордонних справ України у середу, 20 травня, опублікувало заяву, у якій висловило рішучий протест через ухвалення парламентом Болгарії декларації щодо адміністративно-територіальної реформи в Україні і захисту прав та цілісності болгарської спільноти.

"Питання адміністративно-територіального устрою України належить до виключної компетенції органів державної влади України. Для нас абсолютно неприйнятними є спроби втручання іноземної держави у внутрішні справи України", - йдеться у заяві МЗС України.

У МЗС України наголосили, що "викликають подив і нерозуміння маніпулятивні недостовірні твердження щодо впливу реформи на національну самобутність етнічних болгар України".

Також у міністерстві наголосили, що захист прав і свобод представників усіх національних меншин нашої держави, у тому числі і болгарської, "є одним з основоположних пріоритетів діяльності органів влади України та здійснюється у чіткій відповідності до Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин".

До цього парламент Болгарії ухвалив заяву з різким протестом проти планів української влади провести адміністративну реформу Болградського району Одеської області. Цей район - один з головних центрів болгарської меншини в Україні. За переконаннями болгарських парламентарів, ця адміністративна реформа негативно вплине на права болгарської меншини.

У свою чергу, в МЗС України зазначили, що питання щодо Болградського району буде вирішено відповідно до українського законодавства з урахуванням позиції місцевих жителів, зокрема, болгарської громади.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.