Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США: Росія надсилає літаки бойовикам в Лівії. «Тепер заперечити не вийде»

Світ навколо нас 2621 перегляд

Опубліковано - 27.05.2020 20:41 | Всі новини | Версія для друку

США: Росія надсилає літаки бойовикам в Лівії. «Тепер заперечити не вийде»
США: Росія надсилає літаки бойовикам в Лівії. «Тепер заперечити не вийде»
Москва нещодавно направила бойові літаки до Лівії з імовірною метою надати підтримку нападам спонсованих державою бойовиків групи «Вагнер» на користь генерала Хафтара, йдеться в заяві командування силами США в Африці.

«Світ чув заяви Хафтара про те, що він збирається розпочати нову кампанію в повітрі. Це російські бойовики-пілоти бомбитимуть лівійців на поставлених Росією літаках», - заявив командувач силами США в Африці генерал Стівен Таунсенд.

Тепер Росія не зможе заперечувати свою участь, додав він.

«Надто довго Росія заперечувала міру своєї участі в тривалому конфлікті в Лівії. Тепер заперечити не вийде», - заявив генерал Таунсенд в дописі, що супроводжував фото Командування США в Африці.

Згідно до повідомлення військових США, впродовж декількох днів в травні російські винищувачі Міг-29 та Су-24 відлітали з Росії. На той час на них були позначки ВПС Росії. Після приземлення на базі Хмейнім в Сирії, Міг-29 перефарбували і на них не стало державних позначок.

Щонайменше 14 російських літаків із щойно знятими позначками прибули до бази ВПС Аль Жуфра в Лівії. Літаки транспортували російські військові, до Лівії їх супроводжували російські винищувачі, розташовані в Сирії, з дозаправкою на сході Лівії, йдеться в заяві.

Дестабілізацій ні дії Росії в Лівії погіршують нестабільність в регіоні, що спричиняє міграційну кризу, від якої, серед інших, потерпає Європа, наголосило американське командування.

Росія не підтверджує наявність своїх бойовиків в Сирії.

Опублікована 6 травня доповідь ООН підтвердила, що на боці Лівійської національної армії Хафтара, яка контролює східну частину країни, борються від 800 до 1 200 контрактників з російської приватної військової компанії «Група Вагнера».

Згідно з доповіддю комітету, що відслідковує ситуацію з санкціями щодо Лівії, «Група Вагнера», глава якої, імовірно, близький до російського президента Володимира Путіна, діє як «ефективний фактор підвищення бойових можливостей» для сил Хафтара, у той час як вони борються з міжнародно визнаним Урядом національної згоди, що базується на заході країни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.