Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


По Маріуполю бігає живий нільський крокодил

Довкілля Регіон: Донецька область 11567 переглядів

Опубліковано - 1.06.2007 12:29 | Всі новини | Версія для друку

В Азовському морі гуляє метровий плазун
В Азовському морі гуляє метровий плазун
Два тижні тому до Маріуполя з гастролями приїхав цирк «Шапіто». У одному з номерів був задіяний нільський крокодил метрової довжини. Вдень 31 травня артисти цирку проводили рекламну акцію на побережжі Азовського моря, запрошуючи відпочиваючих відвідати їхню виставу.

У показових виступах брав участь і крокодил. Але, не витримавши жари, тварина зірвалася з повідця свого наставника і кинулася в азовські води. Щоб виловити плазуна з води, прибув наряд рятувальників. Пошуки тварини продовжуються, повідомляє сайт Маріуполя 0629.com.ua.

Ветеринари побоюються за життя крокодила, оскільки довге перебування в морській воді для нього смертельне.

Крім того, під час вистави у крокодила була перев'язана паща, тому прогодуватися морською фауною він не зможе

Виловити його досить важко, оскільки тварина дуже вертка і рухома. Вся надія тільки на те, що крокодил сам виповзе на берег. Проте де і коли це може статися, ніхто не знає.

Довідка. Нільський крокодил - найбільший з 3 видів, що мешкають в Африці, і другий за величиною в світі після гребенястого крокодила. Він може виростати до 6 м, вага часто перевищує 500 кг, хоча зустрічаються окремі екземпляри вагою понад 1200 кг.

Раціон навіть дорослих крокодилів на 70% складається з риби й інших невеликих хребетних, проте крокодил може з'їсти практично будь-яку тварину, що прийшла на водопій, за винятком дорослих слонів і бегемотів.

Нільський крокодил поїдає також падаль, хоча уникає гнилого м'яса. Група крокодилів може піти на сотні метрів від берега, щоб дістатися до трупа великої тварини.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.