Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому Путін проводить парад 24 червня

Імперія «Совок» 2604 перегляди

Опубліковано - 23.06.2020 16:29 | Всі новини | Версія для друку

24 червня військові паради мають пройти у 28 містах Росії, а 1 липня відбудеться референдум, що може дозволити Путіну лишитися при владі до 2036 року
24 червня військові паради мають пройти у 28 містах Росії, а 1 липня відбудеться референдум, що може дозволити Путіну лишитися при владі до 2036 року
Перед референдумом за внесення поправок до Конституції Володимир Путін хоче зміцнити патріотичні настрої росіян - за допомогою військового параду до Дня Перемоги у Другій світовій війні.

Про це пише Financial Times.

Подію, що традиційно відбувається на Червоній площі у Москві 9 травня, скасували через пандемію коронавірусу. Незабаром російський президент призначив нову дату проведення параду - 24 червня.

Він відбудеться за тиждень до референдуму за конституційні зміни, які можуть дозволити чинному президенту Росії залишитися при владі до 2036 року, пише видання.

"Путінську еру характеризує тенденція інтеграції перемоги у Великій Вітчизняній Війні у легенди та міфи про Росію, що стає їхньою частиною. Але не тільки це. Також присутній і акцент на покращення життя звичайних людей та величний культ стабільності", - цитує Financial Times британського фахівця з російської політики та історії Марка Галеотті.

"Той факт, що вони проводять голосування (зараз) показує, що Кремль не розраховує на те, що до кінця року ситуація покращиться", - додає він, коментуючи зниження економічних показників країни.

Видання також цитує слова засновниці Центру політичних консультацій R.Politik Тетяни Станової, яка каже, що для Путіна військовий парад - це "щось священне".

Пандемія стала найбільшою перепоною для Путіна на шляху до об’єднання нації і пролила світло на неефективність його правління, пише видання.

Понад десять регіонів Росії відмовилися від проведення запланованих заходів 24 червня через ризик поширення коронавірусу.

За інформацією російського Міністерства оборони, святкування дня Перемоги відбудеться у 28 містах.

Коронавірус вразив Росію більше за решту країн, за винятком США та Бразилії. Загальна кількість інфікованих серед росіян сягає майже 600 тисяч.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.