Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помпео заявив про можливі нові санкції щодо Білорусі після повідомлень про викрадення опозиціонерів

Політика 1719 переглядів

Опубліковано - 9.09.2020 21:20 | Всі новини | Версія для друку

Помпео заявив про можливі нові санкції щодо Білорусі після повідомлень про викрадення опозиціонерів
Помпео заявив про можливі нові санкції щодо Білорусі після повідомлень про викрадення опозиціонерів
Держсекретар США Майк Помпео висловив глибоке занепокоєння повідомленнями про викрадення 7 вересня в Білорусі члена Координаційної ради Марії Колесникової, речника Антона Родненкова та виконавчого секретаря Івана Кравцова а також спробу силового вивезення за кордон до України 8 вересня.

Помпео заявив, що Сполучені Штати «в координації з партнерами та союзниками розглядають введення додаткових цільових санкцій для того, що притягнути до відповідальності причетних до порушень прав людини та репресій в Білорусі».

«Ми нагадуємо владі Білорусі про їхню відповідальність за безпеку пані Колеснікової та всіх незаконно затриманих», - наголосив Помпео.

Держсекретар відзначив відвагу Колесникової та народу Білорусі, а також мирний характер протесту «перед лицем невиправданого насильства та репресій з боку влади Білорусі, що включало нахабне побиття мирних учасників ходи при світлі дня а також сотні затриманих 6 вересня і все більше надходження повідомлень про викрадення».

«Ми закликаємо владу Білорусі припинити насильство проти власного народу, відпустити несправедливо затриманих, включаючи громадянина США Віталія Шклярова і почати діалог зі справжніми представниками білоруського суспільства», - йдеться в заяві.

8 вересня до України прибули Антон Родненков та Іван Кравцов. Вони повідомили про своє затримання і про те, що їхній приїзд до України не був добровільним. Марію Колеснікову затримали в Білорусі, як і іншого члена президії Координаційної ради Максима Знака.

Останньою із членів Координаційної ради, яка залишилась у Білорусі і яку не затримано є письменниця Світлана Алексієвич, повідомляє Білоруська служба «Радіо Свобода». Письменниця повідомила агентству, що до її помешкання приходили оперативники в цивільному одязі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.