Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США ввели санкції проти нардепа Деркача. Його називають “російським агентом”

Політика 1663 перегляди

Опубліковано - 11.09.2020 14:21 | Всі новини | Версія для друку

США ввели санкції проти нардепа Деркача. Його називають “російським агентом”
США ввели санкції проти нардепа Деркача. Його називають “російським агентом”
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти чотирьох осіб, яких підозрюють у втручанні у вибори президента за підтримки Росії. Серед них — троє росіян і український депутат Андрій Деркач.

"Принаймні з кінця 2019 року до середини 2020 року Деркач проводив приховану кампанію впливу, зосереджену на просуванні неправдивої та не обгрунтованої інформації щодо американських чиновників", - йдеться в заяві відомства.

Там згадують, зокрема, про публікацію Деркачем "відредагованих" плівок, яка мала на меті дискредитацію американських політичних діячів.

Санкції проти Деркача та трьох росіян - Антона Андреєва, Дарії Асланової та Артема Лівшица - передбачають заморожування всіх їхніх активів і майна на території США, а також заборону американським фізичним і юридичним особам здійснювати будь-які фінансові або інші операції з ними.

Що за плівки?

У травні Деркач оприлюднив записи телефонних розмов, на яких нібито фігурували голоси Петра Порошенка і ексвіцепрезидента США Джо Байдена, який нині змагається за президентське крісло із Дональдом Трампом.

За словами Деркача, ці записи свідчать про "зовнішнє управління" Україною.

Згідно з ними, Байден вимагав від Порошенка звільнити генпрокурора Шокіна через провал реформ, а також обговорювали справу компанії Burisma, співпрацю України з МВФ, націоналізацію Приватбанку, діяльність "Нафтогазу" та підвищення тарифів.

У пресслужбі "Європейської солідарності" заперечували справжність цих записів і називали їх "грубо змонтованим, ретельно скомпільованим фальсифікатом"

Від "Аратти": наразі як для нас, тих, хто в Україні відстежує динаміку політичних подій, було вже давно відомо, що Деркач - агент впливу Кремля. А інакше й не могло бути, оскільки його "бізнес" зав’язаний на Енергоатом, точніше на постачання палива для українських реакторів на АЕС. І саме РФ є природним монополістом на його виробництво і утилізацію. Це - гроші менші, ніж за російський газ, але відчутні для бюджету. Після Революції Гідності монополія почала руйнуватися - оскільки США також розпочали виробництво аналогічного пального, але продавали його дешевше. Окрім того на території майданчику ЧАЕС будується новий ХАЯД(тобто споруда для тривалого зберігання відпрацьованого пального реакторів) і це також б’є по російським інтересам і, відповідно, доходам Деркача. Тобто, з мотивацією все зрозуміло.

Не зрозуміла, як на наше розуміння пересічного громадянина, позиція СБУ. Адже немає потреби роз’яснювати, що діяльність агентів впливу держави-агресора мала б ще 6 років тому стати предметом їхнього інтересу. Але...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.