Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС і США: Від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України

Політика 2005 переглядів

Опубліковано - 17.09.2020 22:10 | Всі новини | Версія для друку

ЄС і США: Від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України
ЄС і США: Від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України
ЄС і США заявили, що від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України. Раніше цього дня Верховна Рада обрала 7 осіб до комісії з відбору керівника САП.

Європейський Союз і США у четвер, 17 вересня, спільно заявили, що від прозорості процесу відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) залежатиме подальша підтримка України.

"ЄС і США взяли до відома рішення Верховної Ради про призначення членів комісії для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора. Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого - доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати наша подальша підтримка", - йдеться в заяві представництва ЄС в Україні та посольства США в Україні, оприлюдненій у соцмережі Twitter.

Критика з Європарламенту

Критика щодо рішення Верховної Ради пролунала і в Європарламенті. Німецький євродепутат Міхаель Ґалер (Michael Gahler) з найбільшої фракції Європейської народної партії (ЄНП) висловив величезне занепокоєння через голосування у Верховній Раді щодо членів комісії, яка має обирати главу САП. Він назвав кандидатів недосвідченими. Євродепутат також попередив про ризик для фінансової підтримки України з боку МВФ та ЄС.

Різко прокоментувала ситуацію щодо затвердження членів комісії, яка обиратиме главу САП, і євродепутатка від Німеччини, представниця Зелених Віола фон Крамон (Viola von Cramon). "Українська влада ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальший транш фінансової допомоги обсягом 1,5 мільярда євро", - написала євродепутатка в соцмережі Twitter.

Верховна Рада затвердила 7 членів комісії, яка обере главу САП

Раніше цього ж дня Верховна Рада включила до складу конкурсної комісії на відбір на адміністративні посади у САП сімох осіб від парламенту. За даними інформагенції "Інтерфакс-Україна", постанову №4104 "Про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі (САП)" підтримали 239 народних депутатів.

До цієї комісії увійшли: Олена Бусол - завідувачка кафедри Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, Андрій Гуджал - керуючий партнер адвокатського об’єднання "ГуДеГ", Олексій Дрозд - начальник відділу докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ, Катерина Коваль - перша заступниця голови Союзу юристів України, В’ячеслав Навроцький - професор кафедри Українського католицького університету, Богдан Романюк - професор кафедри Національного транспортного університету, Євген Соболь - доктор завідувач кафедри Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Як повідомлялося, 21 серпня керівник САП Назар Холодницький повідомив про своє звільнення. У наказі генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової зазначається, що він звільнився за власним бажанням.

Після звільнення Холодницького має відбутися конкурс на заміщення вакантної посади керівника САП. Конкурсна комісія з відбору нового керівника, за законом, має складатися з 11 осіб: сімох делегованих Верховною Радою та чотирьох представників Ради прокурорів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.