Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кулеба озвучив позицію України щодо конфлікту в Нагірному Карабаху

Влада 1280 переглядів

Опубліковано - 30.09.2020 11:55 | Всі новини | Версія для друку

Кулеба озвучив позицію України щодо конфлікту в Нагірному Карабаху
Кулеба озвучив позицію України щодо конфлікту в Нагірному Карабаху
Україна закликає сторони конфлікту в Нагірному Карабаху не розпалювати додаткових емоцій і врегулювати конфлікт з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 30 вересня.

"Ми всі уважно спостерігаємо за розвитком цих подій (у Нагірному Карабаху - ред.)... Війна - це завжди горе, жертви, руйнування... На нашу думку, зараз на Кавказі головне - це не розпалювати додатково і без того дуже високі емоції... Одним з наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само, як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна продовжує стежити за конфліктом у Нагірному Карабаху і веде перемовини з партнерами, щоб мати скоординовану позицію.

За словами Кулеби, нинішня ситуація в Нагірному Карабаху красномовно свідчить, що "так звані "заморожені конфлікти" насправді ніякі не заморожені" і в будь-який момент можуть вибухнути.

"Це осередки нестабільності в Європі, і міжнародне співтовариство має відповідним чином ставитися до (їх) врегулювання, не забувати, вважаючи, що "поки не стріляють, і добре, давайте, займемося чимось іншим", а послідовно докладати зусиль для врегулювання цих конфліктів", - зазначив дипломат.

Міністр також поінформував, що у зв’язку з відновленням бойових дій у регіоні доручив посольствам України в Азербайджані і Вірменії надавати максимальне сприяння українським громадянам, які перебувають у цих країнах, і оперативно реагувати на будь-які проблемні ситуації.

Як повідомлялося раніше, Вірменія та Азербайджан вранці 27 вересня поновили бойові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан та мобілізацію.

МЗС України 27 вересня висловило занепокоєння у зв’язку з ескалацією нагірно-карабаського конфлікту та закликало сторони докласти максимальних зусиль для повернення до столу переговорів.

Рада безпеки ООН закликала Вірменію й Азербайджан негайно припинити бойові дії в Нагірному Карабаху і терміново відновити переговори без попередніх умов.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, за яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Україна та більшість країн світу також вважають Нагірний Карабах окупованою частиною Азербайджану.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.